Rørosregionen er på sitt aller vakreste når det er vinter. Snøen legger seg som et hvitt teppe over hele området i oktober eller november og lar ikke våren få slippe til før vi når mai. Den gamle trehusbebyggelsen i Røros sentrum blir bare enda mer sjarmerende når snøen fyker oppover veggene og legger seg rundt dører og vinduer. Du finner mange Instagram-vennlige steder, som Bergstadens Ziir, Sleggveien, Slagghaugene, Flanderborg, Kjerkgata, Bergmannsgata – egentlig hele bergstaden. Får du med deg kanefart gjennom gatene så har du et motiv du ikke får mange andre steder.

Den snøkledde Rørosregionen fremtrer om mulig enda mer eksotisk for hvert år med mindre snø mange steder. Her gnistrer snøen i hvitt, og kulda puster frostroser på vindusrutene. Utpå dagen senker blåtimen seg over vidda og fortryller store og små.

Opplev vidda med hund og slede

Lev deg inn i rollen som modig eventyrer mens du fyker over Rørosvidda bak hundesleden. Forbered dere på en fantastisk opplevelse i et magisk vinterlandskap med hunder som gjør det de elsker å gjøre.

Kanefart – med bjelleklang i vinternatt

Røyken stiger fra skorsteinene, og bak heklede gardiner i bergstadens mange vinduer kan dere ane lyset og varmen fra peisen. Innpakket i saueskinnspelser kan dere nyte stunden med hverandre, mens hesten trekker sleden gjennom det vi kaller et ekte vintereventyrland.

Olavsgruva

Bli med på en guidet vandring gjennom 300 års bergverkshistorie! Turen går 50 m under bakken og 500 m innover i fjellet, inn i Nyberget gruve fra 1600-tallet og Olavsgruva fra 1900-tallet. En stemningsfull og spennende opplevelse for både store og små.

BARNAS RØROS HOTELL

Røros Hotell er et av regionens største hotell og er perfekt for familieferien, enten den er kort eller lang. Hotellet har et eget lekeland for barn mellom 2 og 12 år og et bad- og velværeanlegg som passer for både liten og stor. Velkommen til barnas Røros Hotell!

BERGSTADVANDRING

Røros er rik på historie og Rørosmuseet arrangerer en guidet Bergstadvandring rundt om i sentrumsgatene. Bli med på en vandring der du får høre mer om historien bak denne sjarmerende trebyen, om folket som levde her, og om hvordan bergstaden har utviklet seg gjennom modernisering. Røros kom på UNESCOS verdensarvliste allerede i 1980.

SØRSAMISK KULTUR

Hos Rørosrein, kjent fra NRK-seriene Åtte årstider og Arven fra vidda, kan du få innblikk i tradisjonell reindrift slik den har blitt drevet i dette området i mange generasjoner. Hvorfor ikke prøve en kjøretur med rein og slede, lær deg å kaste lasso, fôr reinen, nyt god mat og drikke i Koia eller en god kopp bålkaffe.

Kakao på Kaffestuggu

Det eldste spisestedet på Røros er et sted der historier skapes, og selvfølgelig snakker vi om Kaffestuggu. Etter en dag ute med kulde i kinnene er det ingenting som er bedre enn å sette seg i peisestua på Kaffestuggu og nyte verdens beste kakao. Bare spør Barna!

Med ski på beina

Slalåm i sentrum av Røros

Midt i verdensarven og den gamle trehusbebyggelsen har vi slalåmbakken Aasgjerdet.  Her kan barna kose seg, mens de voksne gjør ærend i sentrum. Vil dere ha litt større utfordringer sammen kan Rørosregionen by på mange uforglemmelige pudderdager i løpet av en vinter. Ta med brett og ski og besøk alpinanlegget i Ålen eller ta turen til Røros Alpinsenter Hummelfjell.

Skitur i nydelig fjellandsskap

Mil etter mil med langrennspor – det er et tilbud som kan tilfredsstille enhver, enten du aspirerer mot seierspallen med medaljer og Ja, vi elsker, eller om du har krokfurua og pølsebålet som mål for turen. Naturen i Rørosregionen byr på snille fjell og flott utsikt mot fjerne blåner. På værharde dager gir lun furuskog og bjørkelier ly for de verste vindene og berger skiporet fra snødrevene. Rørosregionen har over 50 mil med oppkjørte skiløyper.