Vinterferien i 2019 er enten i uke 8, 9 eller 10 – avhengig av hvor du bor i landet. Her får du tips til hva som skjer i Trøndelag i vinterferien i 2019!

Besøk Rockheim i vinterferien

I vinterferieuka 19.-24. februar byr Rockheim på mye sprell for store og små!

Ansiktsmaling i Kiss-utstillingen og omvisning av Rockheims «hemmelige» rom er noe av det som står på plakaten, hver dag – inkludert i inngangsbilletten.

Museet åpner kl.10 og programmet starter kl.12 hver dag: 

Kl. 12 Barnas time Her får de yngste oppleve Rockheims «hemmelige» lokaler, kanskje tegne i Knutsen & Ludvigsen-rommet og oppleve lydanlegget på Rockheim (på forsvarlig vis, så klart!). Barnas time passer for barn fra 5 til 12 år. Oppmøte i resepsjonen.

Kl. 13.30 Drop-in ansiktsmaling: Omviserne maler deg som bandmedlemmene i Kiss. Sceneklær og instrumenter står også klart – ikke glem å ta bilder!

Kl. 14 Norsk omvisning: Rockheims faste utstilling, Tidstunnellen, er utformet som en reise gjennom nyere norsk musikk og kulturhistorie. Her beveger du deg fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens uttrykksformer.

Alle tilbud er inkludert i inngangsbilletten, og husk at barn under 16 år kommer gratis inn i følge med en voksen! 

Familieomvisning i Nidarosdomen i vinterferien

I vinterferien får du mulighet til å ta med hele familien på omvisning i Nidarosdomen. Her får du svar på spørsmål både store og små lurer på!

Tidspunkt: Lørdag 16. februar til fredag 1. mars
Mandag – lørdag kl 12.  Søndager kl 13.15 (varighet ca 40 min)

Nidarosdomen er Norges største kirke og den kirken hvor Kongen blir signet. Hvorfor ble Nidarosdomen bygget? Og spørsmålet alle lurer på, hvor mye veier egentlig Nidarosdomen?
Bli med på en spennende omvisning for hele familien om alt fra Olav den hellige til hvem som reparerer kirken i dag. Her er du garantert svar på hvor tung Norges største kirke er og en hel del andre funfacts.

Omvisningen er inkludert i inngangsbillett. Barn: 45,- Voksen: 110,- Familie: 265,-
Se åpningstider her: https://www.nidarosdomen.no/apningstider

familieomvisning Nidarosdomen vinterferien 2019 Foto: TYD

Eksperimentklubb på Vitensenteret vinterferien 2019

Vinterferiens eksperimentklubb er stappfull av forskeropplevelser du sent vil glemme.

Klubben for barn som går i 5., 6. eller 7. trinn, og gjennom uken skal barna gjennomføre en rekke forsøk og eksperimentere seg fram til kunnskap om hva kjemi handler om. Mandag til fredag vil barna lærer blant annet å lage sitt eget slim og støpe tinnfigurer, og de får også være med på vitenshow. I år drar eksperimentklubben på tur til skolelaboratoriet på NTNU og deltar på morsomme aktiviteter der.

Deltakelse koster kr 1445,- per barn 

Timeplan: Mandag-fredag kl 08:00 til 13:00.

Gjennom uken lærer barna:

  • å gjøre ulike kjemiske eksperimenter.
  • å bruke sansene når man observerer
  • om ulike typer grunnstoffer og om det periodiske systemet
  • hvordan man lager slim.
  • hvordan man lager tinnfigurer.
  • å samarbeide, diskutere og reflektere rundt det de erfarer.

Har du spørsmål, eller hvis barnet har spesielle behov, ta gjerne kontakt med Rannvei på tlf. 919 02 974, evt. e-post: eksperimentklubb@vitensenteret.com.

VilterVinter på Sverresborg

  • Bli med å boltre deg i flotte omgivelser på Sverresborg i vinterferieuka.

Byens beste bakke
Ta med ski, akebrett eller kjelke og kast deg utfor den herlige akebakken. Sverresborg har også matter og brett til utlån.

Velkommen på hytta
På Oppdalstunet har vi innredet et av husene som ei tradisjonell norsk hytte på fjellet. Kom og slapp av foran peisen med kortspill, brettspill og tegneserier. Her serveres det også en kopp varm kakao.

Mating av småfugler og ekorn
Kjøp frø i resepsjonen og gå til anvist område hvor du kan mate fuglene og ekornene. De har mange av dem på Sverresborg. Her står også gapahuken klar dersom du vil ta en rast.

Eventyrstund
Kom og hør engasjerende formidlere fortelle eventyr i Vikastua hver dag kl. 13.

Lag vinterbilde og snøkrystaller
I Kong Sverres rom kan du utfolde deg kreativt med papir, saks og tegnesaker.

Lekefjøset på Nesset
Kom inn i det åpne lekefjøset på Nesset. Her kan du leke at du er bonden på gården som steller dyra og gir dem mat.

I friluftsmuseets vakre vinterlandskap kan du vandre rundt mellom bygd og by og borg. I byavdelinga er noen av husene åpne, og du kan velge mellom ulike egenaktiviteter, som for eksempel småsnekkern (lag din egen dukke), talljakt i friluftsmuseet, bokstavjakt i byavdelinga og historieløype.

Vinterferien 2019 på Museet Kystens Arv

Lørdag 23. februar kl. 13 på Museet Kystens Arv, Stadsbygd, spilles Tullkattesnutene, en musikkforestilling som passer for hele familien

Tullkattesnutene er Kirsti og Siri. De liker å drømme seg bort og lage sanger og synge og danse og finne på ting! De lager låter om det de drømmer seg bort i og det de tenker på, om viktige saker og godteri, og spiller på mange slags instrumenter, og de spiller gjerne både høyt og lavt.

Rørosmartnan

19. – 23. februar

Rørosmartnan er virkelig en opplevelse man må få med seg. Her opplever du folkeliv, kultur, tradisjoner og handel på en helt unik måte. Se lasskjørerne som kommer fra fjernt og nært og kjører inn til Røros under åpningssermonien, besøk de spennende handelsbodene og ta del i det yrende folkelivet!

Vinterferien i bakken

Det finnes mange skisentre i Trøndelag, med mange forskjellige vanskelighetsgrader. Her får du en oversikt over hvor du kan oppleve litt fart og spenning med familien.

Du vil kanskje også like