Vinter på muséene

For de mer rufsete vinterdagene, når været ikke byr på forlokkende utelek, har heldigvis de mangfoldige muséene i Trøndelag mye å by på for ulike målgrupper.

Med smittevernvennlige og tilrettelagte forhold kan du dykke ned i både historie, musikk, kystkultur og kunst rundt omkring i hele regionen. Ta med familien, vennegjengen eller kun deg selv, og få inspirasjon og kunnskap om vår levende historie ved noen av våre mange museumsalternativ.

Ringve Musikkmuseum

I hele vinterferien kan familien bli med på aktiviteter, musikk og lek på Ringve musikkmuseum. Inne i musikkhagen kan små og store lytte, spille, leke og lære om og med ulike instrumenter på det historisk vakre museet med Trondheims beste fjordutsikt. Ringve har åpent hver dag hele vinterferieuken kl. 11-16.

Les mer om Ringe Musikkmuseum her!

Sverresborg

Sverresborg Folkemuseum har program fra torsdag til søndag i vinterferien. Museet tilbyr omvisninger, åpent friluftsmuseum med vinteraktiviteter og variert formidlingsopplegg for barnefamilier. Den temporære utstillinga «Bevare meg vel» står i hovedbygget og viser fram skjulte skatter fra museets store samlinger

Les mer om Sverresborg her!

Rørosmuseet

Røros er kjent for sine mange små gallerier og kunstbutikker inne i de historiske sentrumsgatene, og Rørosmuseet ivaretar omkring 80 bygninger, hvorav 54 er fredet. Bergstadvandring med historiefortelling på Røros gjennomføres hver torsdag og lørdag kl.11 gjennom hele vintersesongen. Bli kjent med den lille gruvebyens unike historie, og ta gjerne turen til Olavsgruva for en spennende omvisning i lysbelagte ganger langt nede under jorda. Omvisninger i gruva skjer torsdag – søndag kl 15 i vinterferien.

Les mer om Rørosmuseet her!

Foto: Grim Berge
Foto: Sven-Erik Knoff | FotoKnoff

Kystmuseet i Sør-Trøndelag

Hvorfor ikke legge vinterferien til kystlandskapet Hitra og Frøya og få en dose frisk kystkultur med besøk til Kystmuseet i Sør-Trøndelag. Hver dag i vinterferien tilbyr museet familietilpasset omvisning med avgang fra Hurtigbåtterminalen på Sandstad ut til et moderne oppdrettsanlegg i drift der dere kan lære om moderne havbruk! Ønsker du å vise barna hvor sushien kommer fra? Når er laksen stor nok til å forlate «laksebarnehagen», og hva spiser den? Bli med å finn det ut.

Vi kjører omvisninger tilrettelagt for barn 22. feb –26. feb kl. 12.00 –14.00​ fra Sandstad Hurtigbåtterminal

Kystmuseet åpner også ny midlertidig utstilling for å vise fram en 400 år gammel Gyllenlærstol som stod i den gamle Ulvkjerka. Utstillingsåpning av «Stolen og Ulvkjerka» er 27.02 kl. 14.00. Kystmuseets faste utstillinger vil også være åpen alle dager i vinterferien. For mer informasjon og bestilling: www.kystmuseet.no

Les mer om Kystmuseet i Sør-Trøndelag her!

Rockheim

I vinterferien byr Rockheim på daglige aktiviteter og omvisninger for hele familien – alt inkludert i inngangsbilletten. Barn under 16 år har gratis inngang. Rockheim stiller blant annet med ny, permanent utstilling – Milleniumsrommet. Her blir du tatt med på en reise i teknologien, kulturen og den norske spillelista fra de siste 20 årene. Utstillingene ser nærmere på hvordan teknologien har endret norsk musikkproduksjon og våre lyttervaner, og på hvilken måte internett har bidratt til at norske artister kan gå fra 15 minutter i rampelyset til å bli verdensstjerner over natten.

Se Rockheim´s vinterprogram her!