Verdensarven Røros er et av de mest spennende stedene du kan oppleve i Trøndelag. Her får du en herlig blanding av historisk preg og urbanitet.

Verdensarven Røros

Røros er en av de få gruvebyene i verden som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. I over 300 år har skapertrang, kultur og bruk av naturen preget bergstadssamfunnet.

Sjarmerende arkitektur

Trehusbebyggelsen på Røros står som den opprinnelig stod og oser av historisk stemning. Byen er en attraksjon i seg selv, men byr på mye også under overflaten. Folket på Røros har lagt mye av sin sjel i å skape en aktiv by, med festivaler, spel og konserter. Under Rørosmartnan i februar flytter butikkene ut i gatene og bidrar til folkefesten.

Bakgårdskultur

Utforsker du gatene i Røros finner du mange små bakgårder som brukes aktivt. Byen har flere koselige kafeer og trendy butikker som er en storby verdig. For Røros` spennende kunst- og håndverkmiljø fungerer bakgårdene både som verksted og utsalgssted.

Nærhet til naturen

Etter at gruvedriften ble avviklet, har Rørosingene fortsatt å bruke den fantastiske og mangfoldige naturen som omfavner byen. To nasjonalparker, Forollhogna nasjonalpark og Femundsmarka nasjonalpark, innbyr til jakt og fiske, vandring, hundekjøring og turer på ski.

Begrepet ”kortreist mat” stammer fra Røros. I det ligger at byens kokker i svært utstrakt grad bruker råvarer fra naturen i nærområdet i sine gourmetmåltider, noe som kommer deg til gode i koselige kveldsstunder.

Ønsker du å vite mer om opprinnelsen til det hele, har Rørosmuseet flere spennende besøkssteder som forteller Bergstaden Røros sin historie.

Finn og bestill overnatting på Røros

Når du skal overnatte på Røros, har du et bredt spekter av overnattingssteder å velge blant. Her finner du alt fra store hotell og mindre, hjemmekoselige hotell til hytter og leiligheter.