Værnesregionen strekker seg fra Tydal og Meråker ved svenskegrensen via lykkelandet Selbu.

Flotte naturområder, laks- og ørretfiske og historiske attraksjoner gjør Værnesregionen til et spennende reisemål.

Med korte avstander mellom fjord, bygder og fjell kan du få med deg mye, selv på kort tid.

I naturen

For friluftsinteresserte har Værnesregionen mange flotte fjell- og naturområder, og elva Nea er ei av Europas beste ørretelver. I Meråker ligger et flott alpinanlegg med funpark og half-pipe, og et omfattende turløypenett. I tillegg er Selbu og Tydal flotte områder for jakt, fiske og vandringsopplevelser.

Skarvan og Roltdalen nasjonalpark, som omfatter områder i både Selbu, Meråker og Tydal, er et eldorado for friluftsinteresserte. Ved Selbusjøen finner du én av Trøndelags fineste badestrender, Vikaengene, med flere kilometer barnevennlig sandstrand.

Fluefiske i Nea. Foto: Marius Rua / trondelag.com

Det er muligheter for vandring på merkede stier, skigåing i oppkjørte løyper, og sykling i utfordrende terreng. Tydal, ved foten av Sylan, har en rik historie og lange tradisjoner som turiststed. Stier som allerede på 1000-tallet tok pilegrimer gjennom bygda på vei til Nidaros, er nå restaurert og lokker vandrere gjennom naturvernområdet Sylan og Neadalen.

Jakt, fiske og friluftsliv er naturlige ingredienser for den som oppsøker det gode liv i Tydal. Hesteridning har i mange år vært en av de mest populære aktivitetene, men også vandring i Sylan er en opplevelse man bør få med seg.

For kulturinteresserte

I Lykkelandet Selbu produseres håndarbeider med Selburosa, Norges mest kjente strikkemønster. Selbustrikkingas historie kan du bli kjent med på Selbu bygdemuseum, og de håndstrikkede vottene får du kjøpt på Selbu Husflid. På Granby gård fortelles utvandrerhistorier fra Selbu til Amerika.

I Tydal spilles hvert andre år det kjente Karolinerspelet, som forteller en dramatisk del av historien fra da Norge og Sverige var i krig på 1700-tallet.

Les mer om Værnesregionen

Andre reisemål i Trøndelag