Utendørsopplevelser finnes det mange av i Trøndelag, både på sommer- og vinterstid! Her kan du oppleve alt fra klatring, safari, festivaler, ski og fiske.

Safari

Du trenger ikke reise langt for å dra på en eksotisk safari – i Trøndelag kan du oppleve blant annet moskussafari, elgsafari og ørnesafari.

Skisenter

Trøndelag har flere skisenter, og Oppdal gir snøgaranti om vinteren, så her kan du trygt booke skihelga for fart og spenning i snøen. Se alle skisentrene i Trøndelag her:

Klatring

Visste du at en av verdens vanskeligste klatreløyper ligger i Trøndelag? Men uansett hvilket nivå du er på kan du finne en klatreløype som passer deg!

Festivaler

Trøndelag byr på mange festivaler – her kan du oppleve alt fra urbane festivaler som Pstereo og eksotiske Stokkøya Festival til mer tradisjonelle Fiskefestivalen på Bessaker.

Fiske

I Trøndelag kan du fiske i elv, fjellvann og på det dype havet og du kan få alt fra kveite, ørret, laks, uer, flyndre, makrell og mye mer på kroken!

Utendørsopplevelser uten ski

Man trenger ikke å ta på seg skiene for å nyte vinteren i Trøndelag. Hva med en tur på spark i Røros, isklatring på Oppdal eller skøyter på isen på Innherred?

Vandring

På vandring i Trøndelag kan opplevelsene variere fra familievennlige dagsturer langs anlagte løyper, til mer ekstreme opplevelser som toppturer.

Sykkel

Du kan oppleve store deler av Trøndelag på sykkel da det meste ligger så nært hverandre. Du kan komme deg fra fjell til kyst til by på bare noen timer.

Langrenn

Det er ikke uten grunn at flere av verdens beste langrennsutøvere kommer fra Trøndelag. Bli med på en skikkelig trøndersk utendørsaktivitet – spenn på deg skiene og test disse skiløypene!

Vannaktiviteter

Trøndelag har en kystlinje som strekker seg fra Hitra i sør til Leka i nord, i tillegg til fjorder og vatn, det er derfor naturlig at vannaktiviteter er en stor del av trønderske utendørsopplevelser.