I og rundt Trondheim sentrum går det flere tilrettelagte turstier, som byr på flotte naturopplevelser på en enkel måte.

De aller fleste turstiene i Trondheim ligger bare en kort busstur eller en  trikketur med Gråkallbanen unna sentrum.

Iladalen tursti

Iladalen tursti starter ved Iladalen Park og strekker seg helt opp til Theisendammen i Bymarka. Første del av turen går langs Ilabekken, og passer fint for barnefamilier med barnevogn. Turstien er også en flott inngangsport til Bymarka, for den som ønsker å starte naturopplevelsen sentrumsnært.

Nidelvstien

Nidelvstien går fra Nedre Leirfoss til Tempe. Stien er særlig populær med tanke på sykkelturer og joggeturer, samtidig som den er svært godt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Brøsetdalen tursti

Brøsetdalen tursti går fra Leangen til Lohove, via Angelltrøa og Åsvang. Enkelte steder er stien smal og bratt, men stort sett passer den både til sykling, jogging/gåturer og turer med barnevogn.

Ladestien

Ladestien er kanskje den mest populære turstien i Trondheim, og går fra Ladehammeren til Grilstadfjæra. Langs stien ligger flere badeplasser, og i Ringvebukta frister Sponhuset med kaffe og vaffel, og mye mer. Det er også mange fine steder langs stien som passer fint til soling og lek.

Iladalen park i Trondheim. Foto: Jan Ove Iversen - overpari.no /trondelag.com

Stokkbekken tursti

Stokkbekken tursti går fra Rotvoll via Charlottenlund til Dragvoll, og er tilknyttet løypenettet i Strindamarka. Enkelte deler av stien er litt bratte, men passer stort sett for alt fra syklister og barnevogner til joggere og mosjonister. Langs stien er det stedvis både gammel olderskog og bregneskog.

Uglabekkdalen tursti

Turstien går langs Uglabekken fra Selsbakk, og ender opp i General Bangs vei. Stien er et fint utgangspunkt for turer i Bymarka. Uglabekkdalen tursti har enkelte bratte partier, men egner seg fint til trimturer.

Turstier tilrettelagt for bevegelseshemmede

Selv om flere av turstiene i nærheten av Trondheim passer fint for bevegelseshemmede, er det likevel noen som er spesielt godt egnet, med tanke på fremkommelighet. Nidelvstien og turstiene rundt Theisendammen og Haukvatnet er gode eksempler.

Turstien rundt Theisendammen

Theisendammen i Bymarka er et populært utfartssted for barnefamilier, ørretfiskere og mosjonister. Rundt dammen går det en tursti som er spesielt godt tilrettelagt for rullestol og barnevogn. Langs stien er det også toalett, griller og bålplasser. Parkering kan for eksempel gjøres ved Byåsen Butikksenter.

Tusseløypa i Bymarka

Tusseløypa ligger i Bymarka, nærmere bestemt 200 meter fra Lavollen. Du kan også kjøre til Baklidammen og følge stiene mot Lavollen. Tusseløypa er tilrettelagt for de minste, med trær som er dekorert som troll, hytte, gapahuker, benker og bord. Løypa er 300 meter lang.

Naturstien i Strindamarka

Naturstien i Strindamarka finner du i området ved Estenstadhytta. Langs stien er det satt opp nesten 30 tavler med informasjon om alt fra planter og trær til dyr og fugler, som er med på å gjøre turen interessant og lærerik.

Turstien rundt Haukvatnet

Haukvatnet i Bymarka har asfaltert løype hele veien rundt, og egner seg derfor spesielt godt for rullestolbrukere. Her er det også badebrygge med rampe, og en egen kanobrygge med personløfter, slik at alle skal få muligheten til å komme seg ut på vannet. Kano eller båt kan leies. Benker, bord og toaletter er satt ut til bruk for alle. Lett tilgjengelige parkeringsplasser finnes ved Haukvatnet og på Lian. Det er også bussholdeplasser like i nærheten.

Du vil kanskje også like