Denne turen tar fire dager og fører deg til moskus, friluftsopplevelser, historie, verdensarv og herlig ørretfiske.

Dag 1: Trondheim – Oppdal, 119 km. / 1 time 45 min.

Start dagen med frokost på sjarmerende Bakklandet – Trondheims gamleby, og en vandring rundt i byen. Nidarosdomen er nærmest obligatorisk, og etterpå kan du besøke et av byens mange museer, ta båten til Munkholmen eller se på folkelivet i gågata Nordre, eller Solsiden.

Turen til Oppdal tar knappe to timer, og på veien passerer du flere lakseelver og variert kulturlandskap. Vel framme kan du prøve en av de mange aktivitetene Oppdal byr på. En tur med gondol kan anbefales, utsikten er herlig! Villmarksleir, moskussafari og rafting er også friske alternativer. Når kvelden kommer, har Oppdal flere muligheter for et godt måltid, og i skisesongen er det mye liv i sentrum.

Dag 2: Oppdal – Røros, 149 km. / 2 timer 15 min.

Alternativ 1: Etter en bedre frokost på hotellet anbefaler vi å bli med på moskussafari. Turen starter klokka 9, varer i 5-6 timer og lokalkjente guider sørger for at du får se de mektige dyrene på nært, men trygt hold.

Alternativ 2: Etter en lovlig sein frokost settes kursen mot Røros. Før dere kommer fram er det verdt å ta en avstikker til Os og prøve hundekjøring. Dette er kjempegøy, og passer like bra om sommeren som om vinteren.

Når dere har kommet fram til Røros er det spennende å spasere rundt i UNESCO-byen og besøke Rørosmuseet. Begrepet «Kortreist mat» hører hjemme på Røros, og innebærer at byens restauranter bruker lokale råvarer i all sin herlige kokkelering. Kort sagt: er du glad i historisk atmosfære og fantastisk mat, har du kommet til rett sted!

Dag 3: Røros – Tydal, 88 km.  / 1 time 30 min.
Start dagen med å bli med på byvandring i den gamle bergstaden. Det er flott å utforske Røros for seg selv, men med en kjentmann i front blir byen enda mer spennende.

Turen til Tydal går gjennom vakkert fjellandskap. Tydal er et eldorado for alle som elsker å få ørret og røye på kroken. Her finner du flere fiskerike fjellvann, men elva Nea er stjerna, ei av Europas beste ørretelver. Etter en lang dag i friluft passer det godt å roe ned på Væktarstua Hotell med god mat og drikke.

Har du tid, er det også vel verdt å utforske fjellmassivet Sylan, hvor blant annet Storsylen er et populært turmål.

Dag 4: Tydal – Trondheim, 144 km. / 2 timer 15 min.
På turen tilbake til Trondheim passerer du Selbu og vakre Selbusjøen. De ivrigste kan teste fiskelykken, men kanopadling, besøk i Norsk Radiomuseum eller Bygdemuseet er også spennende.

Vel tilbake i Trondheim er det på tide med et bedre måltid, og en kveldstur i byens gater.

Du vil kanskje også like