Trøndersk ost hevder seg blant verdens beste oster, og under World Cheese Awards i 2018 vant 8 forskjellige trønderske oster gull!

At maten er god i Trøndelag, er det ikke noen tvil om, og Trondheim ble nylig smykket med tittelen «Norges mathovedstad» av DN.  Trøndelag har både fjell, land, by og kyst i kort omkrets, noe som sikrer gode råvarer til alle måltider. Nå er det osten som stikker seg frem. I World Cheese Awards, en av verdens største ostekonkurranser, er det flere gullmedaljer, noen få supergullmedaljer og én hovedvinner. Trøndelag stakk i 2018 av med hele åtte gullmedaljer hvorav to av dem var supergullmedaljer!

De to supergullmedaljene ble hentet inn av Elvekanten ysteri i Namsskogan for osten Gammel Erik og fra Munkeby Mariakloster i Levanger for Munkeby-osten.

Hitra_Hitra Gårdsmat_ostebord_Foto: Bård Svendsen/TRL

Hitra gårdsmat stakk av med hele tre gullmedaljer, for ostene ung grotteost, lagret grotteost og Kongeosten fra Helgebostad. Grindal ysteri i Rennebu fikk gull for sin ost Råblå, og bronsje for osten Åskeladd. Gangstad i Den gyldne omvei i Inderøy tok gull for osten Nidelven blå, og Orkladal ysteri hentet inn gullet med osten Skjenald.

Gårdsbutikken på Gangstad Gårdsysteri, Den Gyldne Omvei på Inderøy, Innherred i Trøndelag, Foto: Innherred Reiseliv

Besøk et ysteri i Trøndelag

Du vil kanskje også like