Trøndelag har sju nasjonalparker og to naturvernområder, med naturopplevelser som skiturer, vandring, kanopadling, jakt, fiske og sanking av sopp og bær.

Forollhogna nasjonalpark

I Forollhogna nasjonalpark kan du vandre i vakre fjell- og seterdaler. Nasjonalparken har Skandinavias mest produktive villreinstamme og en levende seterkultur med lokale mattradisjoner. Populære aktiviteter er plukking av sopp og bær, fiske og fjellturer.

Femundsmarka nasjonalpark

Femundsmarka nasjonalpark oser av villmark og byr på vakre padleturer, ørretfiske og moltefangst. Femundsmarka preges av rolige landskapsformer og småkupert åslandskap. Ved de mange fiskerike vannene er det mye fugl, som kongeørn og hønsehauk.

Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark

Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark er kjent for mye rype, skogsfugl, ørret og røye. Merkede stier og selvbetjente overnattingssteder gjør området familievennlig.

Lierne nasjonalpark

Lierne nasjonalpark er godt egnet til vandring, jakt og fiske, og plukking av sopp og bær, men det er få merkede stier og åpne hytter. Både i og utenfor nasjonalparken har Lierne fjellstyre hytter og båter til utleie.

Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark

I Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark er det mange merkede vandreruter. I randsonen av nasjonalparken tilbys overnatting flere steder, og populære aktiviteter er klatring, sykling, fiske, moskussafari, elgsafari og fjellturer på hesteryggen.

Skarvan og Roltdalen nasjonalpark

Skarvan og Roltdalen nasjonalpark har mange flotte ”storfiskvann” og elver med ørret. I flere hundre år ble det utvunnet kvernstein, til både lokalt bruk og eksport ut i Europa. Største konsentrasjon finnes ved Turistforeningens sti mellom Bleka og Schulzhytta.

Børgefjell nasjonalpark

Børgefjell nasjonalpark har høye topper, mjuke daler, ville stryk og langstrakte heier. Her finner du Norges eneste levedyktige bestand av fjellrev. Børgefjell er kjent for sine mange fiskerike vann og rype- og småviltjakt.

Sylan naturvernområde

Naturvernområdet Sylan har et grenseløst stisystem og mer enn 20 strategisk plasserte hytter og flotte teltplasser. I Tydal og Sylanområdet ligger Nea, ei av Europas beste ørretelver, og Nesjøen, Nord-Europas rikeste røyevann.

Trollheimen naturvernområde

Naturvernområdet Trollheimen har varierte og godt merkede vandreruter. Bestig spektakulære fjelltopper og få med deg fiskerike elver, fjorder, fjellvann og tradisjonsrike setrer underveis. Flere turisthytter serverer lokal mat om sommeren og i påska.

Du vil også kanskje like