Forankret i norske tradisjoner, midt i Norge, er Trøndelag et godt utgangspunkt for å oppleve natur, kultur og spennene norgeshistorie.

I det du setter føttene på trøndersk jord er du midt i Norgeshistorien. Storbyen Trondheim med attraksjoner som Nidarosdomen og Rockheim, og den livlige gamlebyen Bakklandet. 30 000 studenter bidrar til en urban atmosfære året rundt.

Den ærverdige katedralen Nidarosdomen er bygget over Olav den Helliges grav. Etter at Olav falt i slaget ved Stiklestad i 1030, ble liket fraktet til Nidelvens bredd i Trondheim (som den gang het Nidaros). Her oppdaget man at hår og negler hadde fortsatt å gro, og erklærte ham hellig.

Domen er i dag et internasjonalt pilegrimsmål, og med sitt karakteristiske glassmaleri «Rosevinduet» og mange detaljrike steinstatuer på vestfront-veggen er den en attraksjon som tiltrekker seg titusenvis av turister hvert år.

Verdensarven Røros

Gruvebyen Røros står på UNESCOs verdensarv-liste. Med sine smale gater og intime bakgårder er Røros et unikt sted, kjent for sin lokalmat og sitt kunst- og håndverksmiljø.

Matriket midt i hjertet av Norge

Med utallige lokalmat-produsenter og et stort fokus på lokal mat, er Trøndelag Norges fremste matregion. Produktene du kan nyte er alt fra kjøtt og oster til fisk og skalldyr.

Naturlig vakkert

Trøndelag har hele ni nasjonalparkområder egnet for vandring, sykling, jakt og fiske. Helt siden 1800-tallet har elvene Gaula, Orkla og Namsen lokket til seg laksefiskere fra hele Europa. Dovrefjell er et av få steder i verden hvor du kan oppleve moskus.

Kysten av Trøndelag er særlig populær på grunn av sitt gode fiske. Hvert år kommer ivrige sportsfiskere, særlig fra Tyskland, Nederland og Danmark, for å oppleve både den store artsrikdommen og muligheten til å få kveite på over 100 kilo på kroken. På trøndelagskysten kan du også en rekke steder overnatte i rorbu og spise førsteklasses sjømat.

Du vil kanskje også like