I Trøndelag kan du reise nesten sammenhengende fra festival til festival fra juni til august. Her får du tips om tre av festivalene du bør få med deg.

Olsokdagene på Stiklestad,  24.-30. juli 2017

Under festivalen Olsokdagene byr miljøet på og rundt Stiklestad Nasjonale Kultursenter på et innholdsrikt program med konserter, utstillinger, forestillinger, verksteder, middelaldermarked, foredrag og gode samtaler som preges av kombinasjonen fortid og framtid, skjemt og alvor, tradisjon og fornyelse.  I dette mangfoldet av opplevelser står «Spelet om Heilag Olav» fram som den største og sterkeste enkeltproduksjonen i hele programmet.

«Spelet om Heilag Olav» framføres: 25.-29. juli.

Les mer om Olsokdagene på Stiklestad og «Spelet om Heilag Olav».

Les også om Stiklestadsommer, som har opplevelser for hele familien, fra 24.juni til 13.august

Les mer om hva du kan oppleve i regionen Innherred.

Olavsfestdagene, Trondheim. Foto: Elisabeth Fagerland

Olavsfest i Trondheim, 28. juli – 3. august

Olavsfest er Norges største kirke- og kulturfestival, og arrangeres i Trondheim rundt Olsok hvert år. Internasjonale og nasjonale orkester, band, solister, kor og skuespillere opptrer for et tilreisende og fastboende publikum. Det arrangeres også historisk marked med handel i Borggården og det er også en mengde aktiviteter for barn og unge, blant annet skattejakt, musikkverksted og steinhugging.

På samme tid som Olavsfest arrangeres også Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim. Du kan lese mer om Trøndersk Matfestival her.

Fiskefestivalen på Bessaker, Fosen 19.-21. juli

«Det hele starta med en enkel fiskekonkurranse og dansefest i Grendahuset en lørdag sommeren 1980, etter en glup ide fra Trygve som nyss var importert fra Rullestad. Folk trivdes og kosa seg på det årlige arrangementet, det ble utvidet med bilrebus-løp og bingo på søndag – men det hele tok først ordentlig av i 1986 da det kom forslag om å lage Ta-sjansen a la Holmenkollen nedpå fabrikk-kaia. -For en suksess!!!»

I dag er Fiskefestivalen på Bessaker en av de mest tradisjonsrike og populære festivalene på kysten av Trøndelag. Konserter, fiskekonkurranse, salg fra boder, Himmelsprætten, kræsjbåter og artibailla for ungene, utstillinger og dansefest – er noe av det som står på programmet disse julidagene.

Se program for Fiskefestivalen i Bessaker.

Se hva du kan oppleve på sørkysten av Trøndelag.

Du vil kanskje også like