Transport og tilgjengelighet

En av de største fordelene med å ligge midt i Norges land er de gode reisemulighetene Trøndelag kan by på. Regionen er lett å reise til og rundt i, med både tog, buss, bil, båt, sykkel og fly.

7

Kveldsutsikt i Børgefjell nasjonalpark. Foto: Bernartwood / trondelag.com

Fly

Værnes ligger kun 30 minutter utenfor Trondheim og har direkte forbindelser til de fleste norske flyplasser, i tillegg til en rekke internasjonale destinasjoner. Trøndelag har også en rekke småflyplasser med forbindelse til Oslo; Ørlandet, Namsos, Rørvik og Røros.

Finn ut mer om Trondheim Lufthavn Værnes

Tog

Trøndelag er lett tilgjengelig for togreisende fra både sør, øst og nord. Fra Oslo tar turen til Trondheim ca 7 timer, fra Bodø i underkant av 10 timer. SJ har fått nye hybridtog som kjører på Trønderbanen mellom Steinkjer – Trondheim – Lundamo og på Rørosbanen mellom Trondheim – Røros – Hamar. Disse klimavennlige togsettene erstatter gamle dieseltog og er et viktig skritt på veien mot nullutslippstog. Bestill togreisa di til Trøndelag i dag!

Bestill togreise på sj.no

Buss

AtB har ansvaret for kollektivtransporten i Trøndelag, og har et enkelt system for billetter og reiseruter. I tillegg opererer flere busskjeder med transporttilbud til og i regionen. NOR-WAY Bussekspress er Norges største ekspressbusskjede med ca 40 ruter som dekker mesteparten av Norge. Thorleifs Bussreiser har et stort utvalg reiser og kan leies inn til egne bussreiser i Trøndelag. Værnesekspressen kjører jevnlige flybussavganger mellom Trondheim Lufthavn Værnes og Trondheim sentrum.

Båt

Å ankomme Trøndelag sjøveien er et vakkert skue. Hurtigrutens ferd mellom Bergen og Nordkapp kalles ofte Verdens Vakreste Sjøreise, og Trøndelag er en del av denne reisen. Fra Kristiansund kan du også ankomme Trondheim med Kystekspressen (AtB), via øyriket Hitra/Frøya og Ørlandet. For egne arrangerte båtturer i trøndersk kystlandskap kan Crazy Coyote blant andre hjelpe til.

Sykkel

Det aller mest klimavennlige transportalternativet er likevel sykkel og egen motorkraft. Trøndelag har gode tilrettelagte sykkelveier, og flere utleiesteder av både terrengsykler, el-sykler og bysykler. Du finner også et stort antall el-sparkesykler i Trondheim. Guidede sykkelturer i både fjell, skog og landskap finner du flere steder i Trøndelag.

foto: marius rua

Bil

Med et godt veinett og gode forbindelser til alle kroker av regionen, er Trøndelag både oversiktlig og enkelt å reise rundt i med bil. Det er forholdsvis korte avstander mellom de gode opplevelsene, og mange muligheter for gode rundreiser. Avstanden mellom Oslo og Trondheim er i underkant av 50 mil, mens det til Bodø er ca 70 mil. Det finnes masse leiebilselskap med gode kjøretøy tilgjengelig fra både flyplasser og inne i byene. Sjekk tilgjengelighet og pris hos blant annet HertzAvisBudget eller Sixt.