Her får du tips til aktiviteter og andre opplevelser i Trøndelag i vinterferien.

Gå på skitur

Legger du alle områdene man kan gå på ski i Trøndelag til grunn, skulle man tro at vi er født med ski på beina. Ute på kysten og i innlandet er det flotte områder som egner seg godt til skigåing.

Poenget er ikke nødvendigvis å gå så langt, det er opplevelsen av å være på tur som er viktig. For de fleste. I Trøndelag ligger blant annet ni nasjonalparkområder, hvor urørte naturområder venter på deg. Følg oppkjørte løyper, eller lag dine egne, velg selv om du vil ha det flatt og enkelt eller kupert og mer strabasiøst.

Kjør slalåm og snowboard

Frihetsfølelsen er stor når du setter utfor en fjellside hvor ingen har kjørt før, og du lager din egen løype som blir stående helt til det kommer ny snø. Enkelte steder finner du slike fjellsider i tilknytning til et skianlegg, og kan ta heisen opp før du kjører ned, mens andre steder er du avhengig av å gå opp hele strekningen du skal kjøre ned. Øyeblikkseuforien er nok en god del større på sistnevnte, men tilgjengeligheten øker når du har en skiheis tilgjengelig, og det samme gjør muligheten til å kjøre flere «runs» hvis bakken overgikk forventningene. Trøndelag har et stort utvalg av skisentre for både erfarne og barnefamilier.

Trugetur

Bli med på en guidet trugetur i det ­flotte turterrenget rundt Mokk Gård. Truger er enkelt å gå på, og gir deg opplevelser utenom det vanlige. Turene kan gjennomføres på dagtid, i skumringstimen eller på kveldstid med hodelykt.

Isfiske

Å sitte på isen på et fjellvann under vårsola med en isfiskestang i den ene hånda og kaffekoppen i den andre, omringet av hvite fjell og vakker natur, er sjelden å forakte. Kombinert med muligheten for å fange fin røye eller ørret kan dette bli en opplevelse du sent vil glemme.

Opplev den blå timen på Røros

Den blå timen oppstår i tussmørket, hver morgen og kveld når det verken er fullt dagslys eller helt mørkt. Når det blå lyset brer seg over Rørosvidda tar det med seg både ro og stillhet ned til bygda. Det er ingen tvil om at den blå timen byr på magiske opplevelser.

Alle barn vet at det er blånissene som lager den stemningsfulle blåtimen, og selv om det også finnes en vitenskapelig forklaring på fenomenet, er det en stor enighet om at det skapes en helt spesiell og magisk stemning under blåtimen. Opplev gjerne den blå timen med kanefart eller hundeslede.

Kanefart på Røros i Trøndelag, Foto: Morten Brun/Røros Hotell

Hundekjøring

Hundekjøring er både gøy og spennende, og du får en herlig trøndersk naturopplevelse på kjøpet. Har du først prøvd hundekjøring, får du garantert lyst til å prøve det igjen. Den første tida handler det meste om å holde seg fast, men når du forstår samspillet mellom deg og hundene, går hundekjøring over til å bli en utrolig flott og morsom naturopplevelse.

Enkelte aktører tilbyr lengre turer med overnatting på fjellet. Andre legger opp til et bedre måltid ute i naturen, før veien går tilbake til hundegården. Enten du ønsker korte eller lange turer, med høy eller lav fart, tilpasser guidene turen til dine ønsker.

Besøk et badeland

Badeland med balleik, varmebasseng, vannsklier og andre morsomme aktiviteter, er noe du sjelden går lei av. I Trøndelag ligger det tre badeland: Oasen Svømme- og miljøsenter i Namsos, Dampsaga Bad på Steinkjer og Pirbadet i Trondheim. I tillegg finnes det flere lokale svømmehaller som også innbyr til mye leik og moro.

 Andre forslag til vinterferien i Trøndelag