Høstferien 2019 avvikles i uke 40 eller 41 avhengig av hvor du bor i Norge. Her får du tips til aktiviteter og andre opplevelser i Trøndelag i høstferien.

Familieopplevelser på Røros

Røros har nærmest uante muligheter for familier på tur, med alt fra spennende museer til friluftsopplevelser i naturen som omkranser byen. Besøker dere Smelthytta, som er en av Rørosmuseets mange besøkssteder, kan dere se blant annet en modellert framstilling av gruvedrifta slik den foregikk på 1700- og 1800-tallet. En spennende måte å bli kjent med den lille trehusbyen på, er å være med på Rebusløp i Røros sentrum. Turen passer spesielt godt for barnefamilier. Rebusen selges på Turistkontoret.

Namsskogan Familiepark

Namsskogan Familiepark har åpen dyrepark mandag til lørdag 10-15 helt fram til 10. oktober. Aktivitetene som krever bemanning er ikke tilgjengelige, men dyrene er fortsatt der og venter på å bli klødd bak øret og tatt bilde av.

Dyrepasser for en dag: Har barna drømt om å bli bedre kjent med noen av dyrene i parken? Nå har de sjansen. Som dyrepasser for en dag får de være med en av våre dyrepassere og lære hvordan dyrene stelles. En dyrepasser har mange oppgaver, og kanskje får de være med å mate reven eller finne yndlingsmaten til kaninene. Kanskje får de kjenne på piggene til pinnsvinet og kose med geitene.

Fokus på rovdyr: Har dere lyst til å få vite mer om rovdyr, og kanskje finne ut hva reven egentlig sier? Fra torsdag til lørdag vil dyrepasserne i Namsskogan Familiepark og naturveiledere fortelle spennende ting om en del av rovdyrene du finner i parken. -Og selvsagt kan du være med dyrepasseren på foringsrunde. Da kan du være ganske sikker på å få se alle dyrene på nært hold.

Besøk et opplevelsessenter

På et opplevelsessenter skal du gjerne både ha det gøy og lære noe.

Vitensenteret i Trondheim har en egen eksperimentklubb med eget tilbud i høstferien. I tillegg til utstillinger hvor det er påbudt å ta på ting, har Vitensenteret i Trondheim også flere faste kurs og eksperimentklubber, som elektroverksted, kjøkkenkjemi samt en egen matematikkløype.

Rockheim – det nasjonale museet for populærmusikk, er fascinerende for både liten og stor. En stor del av utstillingen er interaktiv, og det er du selv som setter i gang alt fra musikkvideoer til filmer og lydopptak. Du kan også øve deg på å spille elgitar, og læremesteren er selveste Ronni Le Tekrø fra TNT!

Ringve Musikkmuseum er et drømmested for musikkelskere, hvor musikalske omvisere tar deg med på en rundtur i musikkhistorien og spiller tidsriktige stykker på de historiske instrumentene.

Høstferie i Nasjonalparkområdene i Trøndelag

I Trøndelag er vi så heldige å ha ni nasjonalparkområder; sju nasjonalparker og to naturvernområder. Merkede løyper, jakt, fiske, sopp, kulturminner og overnatting, du finner nok av opplevelser til å fylle en hel høstferie samme hvilket område du velger.

Besøk en klatrepark

Rypetoppen Adventurepark i Meråker eller Høyt & lavt i Trondheim er midt i blinken for alle som ønsker en spennende opplevelse. Her får man utfordret både fysikk og det mentale med klatring i forskjellige høyder og vanskelighetsgrader.

Bruk høstferien til å lære deg noe du ikke kan

Høstferien er en perfekt tid til å lære deg noe nytt, eller bli enda bedre på noe du kan litt fra før. Lag din egen film, øv deg med fotoapparatet, vær deltaker i 71 grader nord, lag bål og steik pinnebrød, prøv deg på padling eller klarte i trær. Les mer om hvordan du garantert ikke kjeder deg i høstferien.

Gå på kino

Høstferien er perfekt å bruke til å gå på kino, og se gjerne flere filmer på en gang. Trøndelag har både store kinoanlegg og omreisende bygdekino, så sjansen er stor for at det er en kinosal i nærheten av der du bor. I tida rundt høstferien går det flere spennende filmer for både barn og voksne, så sjekk programmet på din nærmeste kino, og begynn planleggingen av kinoturen. Husk popcorn!

Besøk et badeland

Badeland med balleik, varmebasseng, vannsklier og andre morsomme aktiviteter, er noe du sjelden går lei av. I Trøndelag ligger det tre badeland: Oasen Svømme- og miljøsenter i Namsos, Dampsaga Bad på Steinkjer og Pirbadet i Trondheim. Røros Hotell har nylig oppgradert sine bad- og spafasiliteter. I tillegg finnes det flere lokale svømmehaller som også innbyr til mye leik og moro.

Du vil kanskje også like