På familieferie i Trøndelag i sommer, kan dere blant annet få med dere historiske opplevelser, spennende aktiviteter og magisk rocketeater.

Stiklestadsommer

På Stiklestad finnes det spennende ting å delta på for alle familiens medlemmer gjennom hele sommeren. Fra juni til august arrangeres Stiklestadsommer, hvor de voksne kan få innblikk i historien gjennom utstillinger og besøk på middelaldergården Stiklastadir, mens ungene kan bli med på “Leike slaget”, prøve seg som arkeolog eller være med på det fornøyelige vandreteateret Gårdimillom.”

Seterbesøk i Mosvik og Leksvik

I Leksvik og Mosvik ligger mange besøkssetre som sammen byr på et mangfold av dyr, aktiviteter, overnatting, servering, historieformidling, arrangement og setervandring. Blant aktivitetene dere kan være med på er idylliske gåturer, jakt, fiske, bading, sykkelturer og andre friluftsaktiviteter.

Namsskogan Familiepark

Namsskogan Familiepark er virkelig en park for hele familien. Her kan både store og små få kjent på både høydeskrekk, fartsfølelse og fascinasjonen over å møte spennende dyr. Familieparken har åpent fra juni.

Doktortjønna Friluftspark, Røros

Doktortjønna ligger like utenfor Røros sentrum, og har åpent i sommer fra juni til august. Der kan ungene kose seg med blant annet Eliasbåt, kanoer, robåter, fløte tømmerstokker i tømmerrenna, gå på insektjakt og være med på fuglekassesnekring. Friluftsparken har også dyr som høner og kuer, og det er muligheter for å låne fiskestenger og fiske i tjønna.

Øyna – Inderøy

På Øyna på Inderøy kan familien konkurrere i både putball, frisbeegolf og minigolf. Etter endt dyst kan ganen tilfredsstilles med lokal mat av beste sort, med råvarer fra de 8 kommunene dere ser når dere nyter den helt spesielle utsikten fra Øynaparken.

Jørum Gård – Grong

Ridehelg fra fredag til søndag og rideleir fra søndag til fredag er blant tilbudene som ungene kan delta på hos Jørum Gård i Grong. Mens ungene blir tatt godt vare på med hesteaktiviteter kan de voksne benytte naturen i nærheten til kortere og lengre utflukter. Les mer om rideopplevelsene på Jørum Gård.

Bekken Gård – Hessdalen

Fra Bekken Gård i Hessdalen kan familien være med på rideturer i trygge omgivelser. Har dere ikke prøvd hesteridning før, passer det kanskje med en tur på 2-3 timer eller opptil en dag, men dere kan også dra på en lengre tur som tar 3 dager, med besøk og overnatting på setrene i området. Les mer om rideopplevelsene på Bekken Gård.

Pirbadet, Vitensenteret og Ringve

Pirbadet og Vitensenteret i Trondheim sentrum er populære attraksjoner for hele familien, med mye artig vannlek og vitenskapelige eksperimenter. På Ringve Musikkhistoriske Museum arrangeres fra 30. juni til 18. august verksted for barn, hvor de får lage instrumenter som yoghurtbeger-gitar og gulrotfløyte. Det er også egne barneomvisninger hvor barna må leke detektiv og finne hemmelige brev. Les mer om spennende opplevelser for barn og voksne på Ringve Musikkhistoriske Museum.

Du vil kanskje også like