Familieferie i Trøndelag

Finn tips til årets fineste dager! Om familien er liten eller stor, vi har samlet våre aller beste tips til aktiviteter som gir mening både for store og små.

Rauøra i Gjevilvassdalen /
Foto: Martin I Dalen

Drøm dere bort på kritthvite fjellstrender!

Møt spennende dyr!

Historiske Stiklestad
Foto: Marius Rua / trondelag.com

Vær ekte viking for en dag!

Rockheim i Trondheim / Visit Trondheim /
Foto: Visit Norway

Finn din indre rockestjerne…

Lek og lær på Vitensenteret

Vitensenteret i Trondheim er et populærvitenskapelig opplevelsessenter, hvor du lærer nye ting samtidig som du har det gøy. Er du full av skaperglede kan du la fantasien utfolde seg i Trigger skaperverksted, og opplev et av Europas fineste planetarium. Vitensenteret har talentsenter i realfag, eksperimentklubb i feriene, og aktiviteter hver eneste helg året rundt. Senteret har også en egen butikk med eksperiment-, bygge- og aktivitetssett, tankenøtter, bøker, spill og mye mer for lekende læring og seriøs moro.

Les mer om Vitensenteret i Trondheim her

Eldorado for små og store musikkelskere

Ringve Museum / Visit Trondheim
Ringve Museum / Visit Trondheim

Ringve Musikkmuseum er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter og et eldorado for musikkelskere! Her finnes en stor internasjonal samling med mer enn 2000 musikkinstrumenter. På Ringve tilbys en rekke musikalske aktiviteter for små og store. Bli med på barneomvisning i museet eller på skattejakt blant instrumentene! Hele familien kan gå og lete etter de forsvunnede musikkinstrumentene, og kanskje dere vinner dere en premie?

Les mer om Ringe Musikkmuseum her

Finn din indre rockestjerne på Rockheim

Rockheim i Trondheim / Visit Trondheim / Foto: Visit Norway
Rockheim i Trondheim / Visit Trondheim / Foto: Visit Norway

Finn din indre rockestjerne på Brattøra i Trondheim! Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk og har ansvar for å samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Rockheims hovedutstilling, Tidstunnellen, er lagt opp som en reise gjennom nyere norsk musikk- og kulturhistorie. Her beveger du deg fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens digitale mediemangfold.

Les mer om Rockheim her

Riviera på høyfjellet

Rauøra i Gjevilvassdalen / Foto: Martin I Dalen
Rauøra i Gjevilvassdalen / Foto: Martin I Dalen

Har du hørt om Rauøra? Når Oppdalinger sier de skal på stranda, er det hit de skal. Under krokete fjellbjørk og snøkledd alpinlandskap finner du ei sandstrand som minner mer om de du finner på den franske riviera. Det er ikke alltid været spiller på lag i vakre Gjevilvassdalen, men når temperaturen er god finnes det knapt et bedre sted i verden. Ta med deg parasoll, solbriller og kjølebag – dette er en badeopplevelse du vil huske lenge! NB! Husk å rydde etter deg!

Møt dyra på Styrsvollen Gard

Styrsvollen Gård i Oppdal / Visit Oppdal
Styrsvollen Gård i Oppdal / Visit Oppdal

Møt dyr, utforsk planter og spennende aktiviteter med familien. Hva med en ridetur for de minste, enten på hesteryggen eller i vogn? Besøksgården Styrsvollen Gard ligger naturskjønt til i Oppdal ved elva Driva. Her bor og arbeider husfrua og bonden, sammen med sine 4 barn og en stor flokk med dølahester. Du får også møte mange andre dyr, fra velkjente gårdsdyr til de litt mindre kjente. Under oppholdet kan du tusle rundt, kose med dyra og høre på historier om dyr og stell fra husfrua. En perfekt dag for dyreglade barn! Husk at her må du bestille opplevelsen på forhånd!

Familiedag i Villmarksleir

Oppdal Ziplinepark / Visit Oppdal
Oppdal Ziplinepark / Visit Oppdal

Ta med familien på en dag med fart og spenning i Oppdals villmarksleir! På området finner du aktiviteter som kan inkludere pil og bue, kassestabling, rappellering og øksekast. Samhandling er stikkord når familien nå skal til pers, en fin anledning til å sette barna i fokus gjennom lek og moro! Dagen inkluderer også en runde i Oppdal Zipline-park. Her får du kjent litt på adrenalinet, imens du suser i vei 40 meter over elva Driva.

Vikingsommer på Stiklestad

Historiske Stiklestad. Foto: Marius Rua / trondelag.com
Historiske Stiklestad. Foto: Marius Rua / trondelag.com

Vær viking for en dag! På den unike middelaldergården Stiklastadir går lek og læring hånd i hånd. Bli med på leike-slaget på Stiklestad, skyt med pil og bue, og bli med inn i vikingenes imponerende langhus. Dyktige formidlere vil vise deg rundt, og snakke om livet på middelaldergården, og ha skuespill i langhuset. Dyra på gården er godt vant med folk. Området er utrolig rikt på historie, så dette er en dag vel verdt turen for både store og små. Her er kirken som er reist over stedet der Olav Haraldson falt i år 1030, og her er Folkemuseet på Stiklestad som består av 30 bygninger fra 1600- 1800-tallet. Den ærverdige Molåna er åpen for noe godt å bite i – og vertskapet er selvfølgelig tidsriktig kledd.

Gårdsliv på nært hold

Hos Husfrua Gårdshotell kan du feriere tett på gårdslivet – og du kan få hele stedet for deg selv! Noe for storfamilien i sommer? Tradisjonelt sett er ikke gårdsliv forbundet med ferie – men her er det tilrettelagt for at både store og små skal få et hyggelig og avslappende opphold og givende opplevelser. Overnatting, mat og aktiviteter er alt inkludert i prisen. Vil du teste ut hvordan det er å være bonde?

Namsskogan Familiepark

Namsskogan Familiepark er en flott opplevelse for hele familien. Foto: Tore Viem

Sommerferien er ikke komplett før barn og voksne har vært innom Namsskogan Familiepark – en av Trøndelags mest besøkte attraksjoner. Her får du et unikt innblikk i spennende dyr fra hele verden, men kanskje aller mest spennende er møtet med de store norske rovdyrene: ulv, bjørn, gaupe og jerv. Blir du med på en av fôringsrundene vil du kunne se disse imponerende dyra på nært hold! I siste halvdel av parken er det aktiviteter som er i fokus. Her finner du alt fra zipline og kræsjbåter til kanopadling og minitraktorkjøring. Du får kjøpt mat i parken, eller du kan ta med utstyr for å grille selv. Overnatting finner du på hotell, i hytter, på camping – for ikke å snakke om parkens egen rovdyrcamp!

Villmarkshelg for hele familien

Familie ved Ingulfsvann Vestre / Visit Namdalen

Med utgangspunkt i en tur langs en helt vill omvei i Namdalen kan både store og små få den ekte villmarksfølelsen, finne roen og nyte kvalitetstid sammen. Dette er en fin helgetur for deg som har Trondheim, Steinkjer eller Namsos som utgangspunkt for ferien. Les mer om forslag til en spennende friluftshelg som passer den litt eventyrlystne familien.

Møt Solan og Ludvig

Møt Solan & Ludvig på Huset Aukrust / Destinasjon Røros
Møt Solan & Ludvig på Huset Aukrust / Destinasjon Røros

«Sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover, ligger Flåklypa….» – neida. Faktisk kun en time sør for Røros ligger Alvdal, barndomsbygda til multikunstneren Kjell Aukrust og «Huset Aukrust». Her møter du Solan og Ludvig, sammen med et utall finurlige aktiviteter og installasjoner som engasjerer både store og små. Man vokser nemlig ikke fra Kjell Aukrust sin humorfylte fantasiverden. Bli med på rakettverksted, få bildet ditt på trykk i “Flåklypa Tidende” og hør Kjell lese høyt fra bøkene sine! Kos deg med en spesialtilpasset «mjølkesjokolade» fra Reodor Felgens sjokolademaskin mens du ser film i Flåklypasalen, eller slapp av i Solan Gundersens kafé og nyt utsikten mot majestetiske Tronfjellet.

Fjelltur på hesteryggen

Ridetur hos Savalen Hestesenter / Destinasjon Røros
Ridetur hos Savalen Hestesenter / Destinasjon Røros

Enten du bare vil hilse på hestene, ta en kort ridetime eller dra i fjellet på hesteryggen er du velkommen til Savalen Hestesenter. Her har hestene alltid lyst på en tur, og den varierte naturen består av vakkert skog- og fjellandskap. I dette friluftsområdet kan du også nyte armslaget på andre måter. Her finner du også Savalen Fjellhotell & Spa som byr på mange opplevelser og fine dager for hele familien.

Du vil kanskje også like: