Trondheim er en spennende by med gode shoppingmuligheter, flotte severdigheter og rikelig tilgang til friluftsområder. Se hva du kan gjøre når du er her.

Rockheim – Det nasjonale museet for populærmusikk

Rockheim er et annerledes museum, som tar deg gjennom norsk musikk fra 1950-tallet frem til 2000-tallet. Her kan du lytte til, lese om og leke deg med musikk i interaktive utstillinger. Et besøk her vil garantert bringe mange minner, enten du er 25 eller 55.

Nidarosdomen

Norges nasjonalhelligdom Nidarosdomen er for mange noe de bare må besøke når de er i Trondheim. Og det er ikke uten grunn. Katedralen ble påbegynt i år 1070, og er bygget på Olav den Helliges gravsted. Størrelsen, glassmaleriene, skulpturene, fasaden, interiøret og historien bak gjør et besøk i Nidarosdomen til en storslått opplevelse.

Ringve Musikkmuseum

Ringve Musikkmuseum er et spesialmuseum for musikk og musikkinstrumenter, og er en levende formidler av musikkhistorien. Ringve er også morgendagens museum, og viser fram nye musikalske strømninger i et flerkulturelt og moderne Norge. Musikkmuseet, lystgården og den botaniske hagen er sammen med en rikholdig museumsbutikk og Café Victoria er noe av det du kan oppleve på Ringve.

Ladestien

Ladestien er omtrent 8 km lang, og går fra Ladehammerkaia til Grilstadfjæra. På hver sin haug i landskapet ved Ladestien ligger Lade gård, Ringve gård og Østmarka gård. Langs Ladestien ligger flere krigsminner, som rester etter underjordiske huler, fundament for kanonoppstillinger og løpeganger. Med sin romantiske vinterhave med sveitserstil ligger Vertshuset Strandheim, eller Sponhuset, meget idyllisk til ved Ladestien og er verdt et besøk.

Korsvika, Ladestien. Foto: Søderholm - Steen /trondelag.com

Ladeparken

Trondheims nyeste boltreplass heter Ladeparken, og er et 16000 m2 stort friområde. Her finnes minifontener, lysthus, klatrestativ og stener til å hoppe på i vannet, samt mye annet som gjør parken til et spennende sted for store og små.

Bakklandet

Bakklandet ved Nidelva er Trondheim sin «gamleby», og har vært bebodd siden tidlig på 1600-tallet. Her finner du små, fargerike trehus tett i tett. Mange av dem huser koselige kafeer, gode restauranter og spennende designbutikker.

Tyholttårnet

Tyholttårnet er 124 meter høyt, og her finner du blant annet Egon, Trondheims eneste roterende restaurant. Fra restauranten har du fantastisk utsikt over hele Trondheim, og i løpet av en time får du sett hele byen mens du nyter måltidet ditt.

Kristiansten Festning

Kristiansten Festning sto ferdig i 1684, og ligger på en høyde ovenfor Bakklandet. Festningsområdet, med Kommandantboligen, flere festningsbygg og et stort parkanlegg, er et populært utfartsmål for Trondheims befolkning.

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er et av landets største kulturhistoriske museer, med samlinger av bygninger og gjenstander, arkivmateriale og et omfattende historisk fotoarkiv. Museet strekker seg over et stort friluftsområde. Barn og unge er en av museets viktigste målgrupper, så her er det mye spennende å oppleve for både liten og stor.

Shopping i midtbyen

Trondheim er en spennende by å shoppe i, og her finner du alt fra store og kjente kjeder til små, uavhengige designbutikker med mer eksklusive varer. Mange av de mest attraktive butikkene ligger i gågatene Nordre gate og Thomas Angells gate, samt i Olav Tryggvasons gate og Fjordgata, som alle ligger innenfor en liten radius i midtbyen.

Shoppingsentre i Trondheim

I Trondheim finner du også mange kjøpesentre hvor du får «alt på ett sted». I midtbyen ligger sentrene Byhaven og Mercur, som begge har ca. 40 butikker og Trondheim Torg som har ca. 70 butikker.

Like utenfor sentrum ligger sentre som Sirkus, City Lade og Lade Arena, og på Tiller, sør for Trondheim, ligger City Syd.

Ilabekken/Ilaparken

Ilabekken starter i Bymarka og går via Kobberdammen, Baklidammen og Theisendammen ned til Ilsvika og Iladalen Park. Iladalen park er sentrert rundt Ilabekken, som renner fra sør mot nord gjennom en kunstig oppbygget dam omlag midt i parken.

Ilaparken ligger ved Ilevollen i bydelen Ila. I parken finnes både musikkpaviljong, lekeplass, sitteplasser, ballplass som er islagt om vinteren samt større beplantede områder og gressarealer.

Sjøbadet på Brattøra

Sjøbadet ligger like ved Rockheim og Pirbadet, og ble nyåpnet i 2011. Sjøbadet har både solplasser og stupetårn, og er et populært rekreasjonssted hele sommeren.

Munkholmen, øy i Trondheimsfjorden. Foto: Jan Ove Iversen - overpari.no / trondelag.com

Munkholmen

Munkholmen er en liten øy som ligger ca. 2 km utenfor Trondheim sentrum, i Trondheimsfjorden. I sommersesongen er øya et populært utfartssted, med muligheter for bading og soling. Det er også en kafé der, og en liten restaurant med uteservering. Til Munkholmen går det båt fra Ravnkloa. Munkholmen har en rik historie, og er nå fredet.

En runde golf eller to

Trondheim Golfklubb  har en18-hulls bane, og tilbyr nybegynnerkurs – pris på forespørsel.

Trondheim – Par3Golf – Havstein: Pay&play-golfbane, åpen for alle, også de som ikke er medlemmer i en golfklubb. Ideell for turister, barnefamilier, nybegynnere osv. Åpnet juni 2013.

Fiske i Bymarka

I Bymarka kan du fiske i 27 vann på samme fiskekort. Du kan fiske ørret i Bymarka (og Leinstrandmarka), og fiskekort kan du kjøpe på flere sportsforretninger i Trondheim, eller på Inatur.

Fotballkamp med Rosenborg på Lerkendal

Å se Rosenborg spille hjemmekamp med 15.000-20.000 tilskuere, er en stor opplevelse. Les mer om Rosenborg sine hjemmekamper og se informasjon om kamper og billetter.

Du vil kanskje også like