Det hender det regner i Trondheim, og da kan det være godt å være innendørs. Her får du tips om hva du kan gjøre i Trondheim en regnværsdag.

Rockheim – nasjonalt museum for populærmusikk

Rockheim ligger på Brattøra i Trondheim, og har både utstillinger og faste installasjoner som omhandler norsk populærmusikk. Rockheim er på alle måter et opplevelsessenter, og her skal du ikke bare se på ting, men styre musikken, lage musikk, ta på ting, prøve instrumenter osv. I restauranten er det lunsjbuffet, og herfra har du flott utsikt over store deler av Trondheim. Er du musikkinteressert er det lett å bruke mange timer på Rockheim. Rockheim er åpent tirsdag – søndag.

NTNU Vitenskapsmuseet

Vitenskapsmuseet har både faste og midlertidige utstillinger. Utstillingene er både morsomme og lærerike, og spenner mellom alt fra Trondheim i Middelalderen og natur og miljø, til mer opplevelsesbaserte og interaktive utstillinger innen matematikk og annen vitenskap. Museet ligger på Kalvskinnet i Trondheim, og er åpent tirsdag – søndag.

Trondheim Kino

Kino er perfekt når det regner, og Trondheim Kino har 2 kinoanlegg i sentrum, begge med mange saler og et stort utvalg av filmer, fra formiddag til kveld. Nova Kinosenter ligger på Cicignons plass, ikke så langt fra Olavshallen og Royal Garden, mens Prinsen Kinosenter ligger på den andre siden av sentrum, ikke langt fra Nidarosdomen. Se full oversikt over filmer, tidspunkt og billetter for Trondheim på trondheimkino.no.

Ringve Musikkmuseum

Ringve er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Finn dine favoritter blant deres 2000 musikkinstrumenter, fortellinger, blomster og trær. I Tordenskiold Kro serveres det danske smørbrød i koselige omgivelser, en perfekt plass å legge inn en liten pause i musikkopplevelsene.

Bakklandet – shopping og kafè

I den gamle bydelen Bakklandet ligger kafeene og designbutikkene på rekke og rad. Her kan du fint bruke en hel formiddag på å se på klær og brukskunst og spise og drikke godt. De lave og fargerike husene nærheten til Nidelva skaper en idyllisk stemning, og med korte avstander mellom de ulike stedene går det fint å holde seg tørr selv om det regner godt ute.

Shopping på kjøpesenter

I Trondheim sentrum finner du flere kjøpesentre hvor du får «alt på ett sted» og ikke trenger å tenke på været. I midtbyen ligger sentrene Byhaven og Mercur, som begge har ca. 40 butikker, og Trondheim Torg som har ca. 70 butikker.

Pirbadet badeland

I Pirbadet ligger alle tilbudene samlet i ett stort rom. Enkelte omtaler anlegget som en «badekatedral». Nærheten og utsikten til sjø, vær og vind fascinerer besøkende i alle aldre.

Bowling

Bowling er både sosialt, spennende og gøy, og en perfekt regnværsaktivitet. I Trondheim ligger det flere bowlinghaller:

For de minste: Lekeland og Vitensenteret

Også for de minste finnes det morsomme ting å ta seg til hvis været tilsier at det ikke frister å være ute. Leos Lekeland på Lade har et stort anlegg, med sykkelbaner, rutsjebaner, softballkanoner, trampoliner og mye annet gøy. Kaptein Gullix lekepark på Sirkus Shopping har sjørøverskute, kino, spiralsklie og et eget område for de aller minste. Moro for liten og stor! Lekeparken passer for barn opp til ca 10 år.

Vitensenteret i Trondheim er nettopp det, et senter om viten, og her skal ikke ungene bare se på ting, her skal de kjenne, føle, lukte, bygge, støpe og leke seg fram til ny viten. Les mer om Vitensenteret i Trondheim.

Gå på kafé

Trondheim er en  en by som vet å ta godt vare på sine kafegjester. Her finner dere alt fra kaffespesialisten Dromedar til cupcake-sjapper og bredere kafeer med et stort utvalg av mat og drikke. Når det regner er det perfekt å tilbringe noen timer rundt et kafebord sammen med familien, venner, eller alene med en god bok.

Du vil kanskje også like