Trondheim har et stort utvalg av restauranter og kafeer. Her er noen av spisestedene som har en ekstra god lunsjmeny.

Baklandet Skydsstation, Bakklandet

I et gammelt trehus fra 1700-tallet ligger en av Trondheims aller koseligste kafeer, Baklandet Skydsstation. Maten er hjemmelaget og for flere av rettene kan du velge om du vil ha middagsporsjon eller smårett. Baklandet Skydsstation er spesielt kjent for sitt danske sildebord og klapp-kak (lokal sandwich). Kafeen baker også sitt eget glutenfrie brød. Gulvet er skeivt og møblene knirker, men det er bare noe av det som gjør det så koselig på Skydsstationen.

Tlf: 73 92 10 44
www.skydsstation.no 

Ila Brainnstasjon, Ila

I koselige Ila, rett ved Ilaparken, ligger bydels- og kulturkafeen Ila Brainnstasjon. Brainnstasjonen har enkel servering, Trondheims koseligste bakgård og små konserter på menyen. Er du alene kan du finne deg ei bok i gratisbokhylla.

Tlf: 93 49 41 39
www.ilabrainnstasjon.no

Café Ni Muser, ved Nidarosdomen

Ni Muser ligger like ved Nidarosdomen og Prinsen Kinosenter, og har holdt åpent siden 1991. Her finner du studenter, kulturpersonligheter og pensjonister i skjønn forening. På veggene henger kunst av kjente og ukjente kunstnere, i regi av Trondhjems Kunstforening. På menyen står både varme og kalde retter; salater, ciabatta, nachos og glutenfri ostebolle. På en godværsdag er det ekstra hyggelig å sitte i den store bakgården, der du skuer ut mot Nidarosdomen.

Tlf: 73 53 63 11
www.nimuser.no

Lille Skansen, Skansen

Lille Skansen ligger idyllisk til på Ila, nede ved havna og den nye sykkel- og gangbrua. Med en stor uteservering og mye aktivitet rundt området kan du bli sittende på timevis og se utover havet og på alle seilbåtene som kjører forbi, eller skue opp mot Bymarka i Trondheim. Lille Skansen åpner kl. 11.00 hver dag og på menyen finner du mye god sjømat, blant annet rekesmørbrød, laksesmørbrød og blåskjell. Andre favoritter som ost- og skinkefatet og kreolsk pasta finner du også her.

Tlf: 73 92 11 51
www.lille-skansen.no

Bakgården Bar og Spiseri, Midtbyen

Bakgården tapas- og pizzarestaurant har en lun bakgård, med store parasoller og god stemning. Bakgården bruker alltid ferske råvarer av beste kvalitet og lokale leverandører, såfremt tilgjengelig, og maten kan du like gjerne nyte utendørs som innendørs.

Tlf: 45 22 24 88
www.bakgaarden.com

Søstrene Karlsen, Solsiden

Søstrene Karlsen ligger fint til på rekka på Solsiden med en lun uteservering og takterrasse. Søstrene åpner kl. 11.00 på dagtid man-lør og 12.00 på søndager. På menyen står favoritter som hjemmelaget hamburger og blåskjell fra Fosen. Dagens og ukens retter varierer etter sesong og tilgang på råvarer som sikrer deg en ekstra god matopplevelse. På kveldstid er Søstrene Karlsen omtalt som et av de beste utestedene i Trondheim.

Tlf: 73 60 00 25
www.sostrenekarlsen.no 

Du vil kanskje også like