På shopping i Trondheim kan du kose deg med mange spennende småbutikker og nisjebutikker.

Trondheim – en spennende by for shopping

Trondheim og shopping er for mange synonymt. Foruten etablerte kjøpesentre som Trondheim Torg, Byhaven, Mercursenteret, Solsiden Kjøpesenter og City Syd er Trondheim også  kjent for å ha mange spennende og uavhengige nisjebutikker. Det er her du finner de virkelige skattene, både av klær og brukskunstgjenstander, og kan handle de unike tingene som nesten ingen andre har.

Sukker, Nedre Bakklandet 9

Sukker er et fellesskap av designere og formgivere, hvorav de fleste har utdannelse og jobb innenfor klesdesign, illustrasjon, keramikk, grafisk design, industridesign og smykkedesign. Sukker er ikke «bare en butikk», men også et viktig samlingspunkt hvor erfaringer, kunnskap og ideer foredles. I butikken på Bakklandet presenterer og selger de sine unike, selvlagde produkter.

Les mer om designmarkedet Sukker på Bakklandet i Trondheim.

Shine, Thomas Angells gate 10B

Gründeren Charlotte kommer opprinnelig fra Paris. I 2001 bestemte hun seg for å gi befolkningen i Trondheim smaken av (fransk) mote. Hvert år besøker hun motemesser rundt om i Frankrike og i København for å finne spennende klær som gir deg følelsen av å skinne.

Les mer om Shine i Thomas Angells gate i Trondheim.

Galleriet – Trondheim Brukskunstforening, Vår Frues Strete 5

Galleriet er Trondheim Brukskunstforening sitt felles utsalgssted, og selger kunstgjenstander for kunstnere i Trøndelag. Innimellom arrangeres det også motevisninger, utstillinger og andre «happeninger».

Les mer om Trondheim Brukskunstforening sitt Galleri i Trondheim.

Ravnkloa Fiskehall, Munkegata 70

Ravnkloa Fiskehall er for en institusjon å regne i Trondheim, og har derfor sin velfortjente plass på lista. Fiskehallen inneholder fiskeutsalget Ravnkloa Fisk & Skalldyr og kafeen Kloa Servering. Folket på Ravnkloa produserer det meste selv, og setter sin ære i å få til et best mulig produkt for deg som er kunde. Av egenproduserte produkter kan nevnes tradisjonell fiskmat, røkelaks, bacalao og lutefisk. De kan også røke din selvfiskede laks.

Les mer om Ravnkloa Fiskehall på Ravnkloa i Trondheim.

Banana Moon, Strandveien 19

BananaMoon er en liten butikk med stort utvalg av klær, smykker og ting & tang. Eierne reiser selv til India, og kjøper stort sett varene direkte hos produsentene på ulike markeder. Gjennom å kutte ut mellomleddene kan de tilby indiske varer til en rimelig pris, uten at dette går ut over hverken kvaliteten på varene eller produsentenes levevilkår.

Les mer om Banana Moon i Strandveien 19 i Trondheim.

Du vil kanskje også like