Dette skjer på museene

Her finner du en smakebit på arrangementer og aktiviteter vi tilbyr på våre museer.

Velkommen og riktig god fornøyelse!

Pssst! Barn opp til 16 år har gratis inngang i følge med voksen!

Rockheim – det nasjonale museet for populærmusikk

Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk, og ligger i Trondheim. Rockheim skal samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Rockheim er norsk populærmusikks kollektive hukommelse – en systematisk kunnskapsbank som danner grunnlaget for opplevelser og fortellinger som gir folk økt innsikt i musikken, menneskene og samfunnet for øvrig. Bak museumskulissene foregår det både arkivering, forskning og forvaltning av norsk musikkhistorisk materiale.

Les mer om Rockheim – nasjonalt museum for populærmusikk.

Trondheim Kunstmuseum

Besøk en av utstillingene på Trondheim kunstmuseum! Her kan du oppleve inspirerende utstillinger med samtidskunst, og se verk fra museets egen samling.
Trondheim kunstmuseum ligger sentralt i byen, med Nidarosdomen som nærmeste nabo. På samme billett kan du også besøke museets andre avdeling, på Nedre Elvehavn (ved Solsiden Kjøpesenter). Trondheim kunstmuseum tilbyr omvisninger, arrangementer og har egne tilbud til barn og familier!

 

Sverresborg – Trøndelag Folkemuseum

I et av Norges største historiske frilufts museum får du levende historieformidling gjennom hele året. Her kan du vandre rundt i borg, bygd og by på egenhånd, eller delta i aktiviteter og guidete turer.

Levende formidling, utstillinger, aktiviteter i Birkebeinerleiren, på eventyrstien og rundt omkring på tunene, hvor en også får nær kontakt med dyr, gjør besøket på Sverresborg til en historisk oase både ute og inne, for store og små.

I vårt publikumsbygg finner du faste og temporære utstillinger, kafè med rikholdig utvalg, samt en innholdsrik museumsbutikk med både egne produkt og lokalt håndverk.

En rekke spennende arrangement setter sitt preg på friluftsmuseet gjennom året.

Heter du Sverre har du gratis inngang på museet!

Les mer om Sverresborg – Trøndelag Folkemuseum, i Trondheim.

Museet Kystens Arv

Opplev Kystens Arv, et båtmuseum i vakre omgivelser, et pusterom i hverdagen. To etasjer med utstillinger om båter, folk ved sjøen, lofotfisket, segling, båtbygging – og om plasten i havet. Se ekte båtbyggere i aksjon. Ta deg en pause i deres lyse og trivelige museumskafé. Les mer om Museet Kystens Arv i Stadsbygd.

Trondhjems Sjøfartsmuseum

Trondhjems Sjøfartsmuseum har som hovedoppgave å ta vare på, synliggjøre og formidle den maritime historien til Trondheim og omegn. De har derfor tilrettelagt for ulike maritime tilbud knyttet til omvisninger, foredrag, arrangementer og de samarbeider med flere aktører innenfor dette området. Sjøfartsmuseet har også ansvar for seildampskipet «Hansteen» fra 1866. I andre etasje av Sjøfartsmuseet finner du en barnevennlig utstilling. Utstillingen har flere aktiviteter der barna kan lære om både dampskipstid og seilskutetid.

Lær mer om Trondhjems Sjøfartsmuseum. 

Rørosmuseet

Bli med på en tidsreise i Røros! Da Røros Kobberverk bygde den første smeltehytta i 1646 la de til rette for at folk kunne bosette seg og drive sitt eget gårdsbruk ved siden av verksarbeidet, og Røros vokste fram  som en samling av bygårder med fjøs og uthus. Rørosmuseet har flere besøkssteder som er åpne for publikum: Smelthytta, Olavsgruva, Doktortjønna og Bygningsvernsenteret. I tillegg arrangerer de ulike aktiviteter som historiske vandringer, foredrag og konserter.

Lær mer om Rørosmuseet.

Kystmuseet i Sør-Trøndelag

Kan du tenke deg å oppleve en tidsreise tilbake til 1920, høre dramatiske beretninger om vrakplyndring eller kanskje du vil komme tett på moderne havbruk? Da bør du få med deg Kystmuseet i Sør-Trøndelag. Museet som ligger på Hitra, kan lokke med mange unike og spennende opplevelser. Alt fra vandring i frodige prestegårdshager til RIB-turer ut til moderne havbruksanlegg.

Norsk Døvemuseum

Norsk Døvemuseum er en liten museumsperle i Trondheim sentrum, med en fin og moderne utstilling som rommer en stor fortelling om en stolt minoritet i Norge. Museet er et spennende møtested mellom hørende og døve, og her kan du lære om døve, døvekulturen og norsk tegnspråk. Inne i deres spennende «Rom-X» kan du bli med på en reise i visuell kommunikasjon. Kan du lytte med øynene og snakke med kroppen? Det kan vi, kom og lær med oss!

Les mer om Norsk Døvemuseum.

Ringve Musikkmuseum – et drømmested for musikkelskere

Lukk øynene og drøm deg bort til lyden av musikkinstrumenter fra 1700-tallet og spilledåser fra 1800-tallet! Ringves musikalske guider tar deg med på en historisk reise med levende musikk!Ringve Musikkmuseum er et drømmested for musikkelskere, og er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Museet har en stor internasjonal samling med mer enn 2000 historiske musikkinstrumenter fra hele verden. Museet er plassert i bygninger fra fire århundrer, som ligger vakkert plassert på en høyde omkranset av Ringve botaniske hage.

Les mer om Ringve – museum for musikk og musikkinstrumenter, i Trondheim.

Rindal Skimuseum

På Rindal skimuseum kan du lære mer om skimakertradisjonene som Rindal er kjent for, fra lokal håndverkstradisjon til industriproduksjon av ski. De mange skiløperne som brukte skiene har også en sentral plass i utstillingen. Museumstunet har totalt 15 historiske bygninger som du også kan besøke; trønderlån, smie, trøskarlåve, husmannsplass og kvern.

Les mer om Rindal Skimuseum.

Orkla Industrimuseum

Velkommen til en reise tilbake i tid, da gruvearbeid og industri satte Orkladalen på kartet i regionen med den 333 år lange bergverksdriften på Løkken Verk i sentrum. I dag er den mangfoldige historien med Gammelgruva, Bergverkmuseet og Thamshavnbanen samlet i Orkla Industrimuseum, som du finner bare 40 minutter utenfor Trondheim.

Les mer om Orkla Industrimuseum, på Løkken Verk.

Kunsthåndverk og design i fokus hos Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Mellom Nidarosdomen og Torvet finner du et lite museum som rommer mange skatter. Over to etasjer finner du blant annet en helt ekte samurairustning mellom vakre kimonoer, verdens største samling av Hannah Ryggens billedvever med engasjerende motiv, den danske arkitekten Finn Juhls femtitallsinteriør og en samling Art Nouveau-gjenstander som man nesten ikke skulle tro fantes så langt nord.