Bortistu Gjestegard - der veien tar slutt - og alt begynner
©Sven-Erik Knoff/fotoknoff.no

Bortistu Gjestegard - der veien tar slutt - og alt begynner

Kilde:

Innerst i Storlidalen finner du eventyrlige Bortistu Gjestegard. Der veien tar slutt - og alt begynner. Garden er omkranset av ei fjellrekke du kan miste pusten av, her kan du skru tiden langt tilbake, og finne roen og bare nyte omgivelsene - og maten.

SERVERING
Vi tar imot sultne gjester på dagsbesøk, og i sommer har vi utvidet både kafé og middagstilbudet. Våre kokker Lene og Lars Ivar lager utsøkt mat, en fryd for både øyet og ganen. Du finner alltid vår spesialitet bassturøkt lammelår på menyen, i tillegg til andre fristende retter. Tilbehøret avhenger av sesong og tilgang på råvarene. Se vår selskapsmeny.

Er du bare litt sulten eller kaffetørst, anbefaler vi deg vår Kafé med en enkel lunsjrett, kaker, songraut og vafler, kanelboller o.l.

Middagsservering «kokkenes favorittt»: Torsdag og lørdag kl 17-20.

Kaféservering: Onsdag-søndag kl 12-17 (søndager i oddetall)

Sommeråpent fram til 16. august. Etter dette må all middagsservering forhåndsbestilles.

GÅRDSUTSALG
Bortistu sin spesialitet er bassturøkte lammelår, fra lam beitet i selveste Trollheimen. Kjøttet er lettsaltet og røykt ved bruk av einer i Bortistus gamle røykehus, Bassto. Dette særegne huset er fra ca 1850. Leif Helmersen, som er far til dagens eier av gården Linda Mai, har utviklet ideen og metoden for å røyke lammelår i Bassto. Tidligere ble Bassto brukt til å tørke korn til brygging av maltøl. Prosessen med å røyke lammeår er rent håndverk, og er møysommelig utviklet for å oppnå en balansert, mild og unik røyksmak, aroma og mørhet. Oppskriften er en velholdt hemmelighet. Bassturøkt lammelår, sviskegrøt med byggryn, og kokkens flatbrød fåes kjøpt i gårdsmatutsalget i Bortistu.

OM GÅRDEN

Bortistu Gjestegard er ofte brukt til bryllup og andre små og store lag. Overnattingskapasiteten er på 72 sengeplasser fordelt på 28 rom og 2 hemser. Spiseplass til maks 110 personer i unike Fjøset. Gardens historie er formidlet i fotogalleriet og utstillingene rundt omkring i Bortistu og vertskapet tar deg gjerne med på en omvisning.

Hit kommer du som ønsker å bo tettest på naturen, med et mylder av godt oppmerkede turstier både vinter og sommer. Hit har gjester funnet veien siden 1880-årene. Garden har vært i familiens eie det siste århundret, og kost og losji har stått sentralt siden da. 

Hilsen alle oss i Bortistu

Sjekk ut steder i nærheten