Sommer på museene

Smelthuset / Rørosmuseet

La ungene svinge seg i toppen av ei skipsmast, let etter spennende troll i eventyrskogen, bli med på gruvesafari eller besøk et ekte båtbyggeri! Med MiST sitt Sommerkort får du adgang på hele 11 museer. Aldri en kjedelig dag i Trøndelag!

Kjøp en karamell eller to i en gammeldags kolonialbutikk på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

Opplev de dype gruveganger på Røros eller Orkla Industrimuseum.

Utforsk utstillingene på egen hånd hos Museet Kystens Arv.

Syng, dans og utforsk Rockheim.

Spør om alt du lurer på – og få svar fra dyktige formidlere hos Norsk Døvemuseum.

Bli inspirert til å lære et instrument på Ringve Musikkmuseum.

Mulighetene er mange for både store og små som vil utforske Museene i Sør-Trøndelag (MiST). Med SOMMERKORTET kan du besøke hele 11 museer som står klare for å ta imot deg og familien din i hele sommer!

Med sommerkortet går hele familien så ofte de vil på museum fra 18. juni til 18. august. Kortet gir fri inngang på alle MiST-museer for to voksne og barn under 16 år i følge med voksen.

Kortet gjelder for Rockheim, Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, Ringve Musikkmuseum, Orkla Industrimuseum, Museet Kystens Arv, Kystmuseet i Sør-Trøndelag, Norsk Døvemuseum, Trondhjems Sjøfartsmuseum, Rørosmuseet, Trondheim kunstmuseum, og Rindal skimuseum.

Les mer om museene

Billigere moro finner du neppe i sommer! Spennende, lærerike og morsomme opplevelser for både barn og voksne. Her vekkes følelser, interesse eller nysgjerrighet! Sikre deg kortet allerede nå og betal kun 799,- for en hel sommer med museumsopplevelser for hele familien!

Museum i det fri

Så å si alle museene i MiST kan kombineres med friluft og uteliv.  På tunet på Rindal skimuseum er det god plass til å slå hjul, leke gjemsel eller bare ligge på ryggen i gresset og høre fuglene kvitre.

Rørosmuseet byr på mange familieaktiviteter ved Doktortjønna, eller man kan ta en rusletur på Sleggvegen og nyte det historiske suset.

På Kystens Arv på Stadsbygd kan man ro i elva, fange krabber eller besøke et ekte båtbyggeri. I museet har de nye utstillinger som både barn og voksne har stor glede av.

Gå fra tun til tun på Sverresborg, mat dyra, og se utover hele det Trondheimske riket fra Kong Sverre sin borg!

Ringve Musikkmuseum er omkranset av den vakre botaniske hagen, og utenfor Rockheim kan man briljere i skateparken før eller etter museumsbesøket.

Besøker du bymuseer som Trondheim kunstmuseum, Norsk Døvemuseum eller Trondhjems Sjøfartsmuseum – ligger de ikke langt unna en grønn park, hvor lunsjen kan nytes og ungene kan herje rundt.

Lek og læring

Ønsker dere å ta en dagstur fra Trondheim er Orkla Industrimuseum et perfekt reisemål. Her kan man reise med gamle tog på Thamshavnbanen, og bli med ned i de mørke, dype gruvegangene.

På Kystmuseet i Sør-Trøndelag kan man bestille tur til et ekte fiskeoppdrett (mot et tillegg i prisen). Da kjører man RIB ut for å lære om moderne havbruk, og for å mate den hoppende laksen. Dette er en spennende opplevelse med vind i håret og mange sanseopplevelser, det er alltid høy selfie-faktor på disse turene!

Husk å reserver plass på disse aktivitetene!

Lek og læring

Skal man kun oppholde seg i Trondheim, er det ingen hindring for god utnyttelse av Sommerkortet. Både Rockheim, Ringve Musikkmuseum og Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er rene eldorado for barn, enten det er fint eller dårlig vær.

Det finnes også noen litt mindre kjente museums-perler i Trondheim. På Trondhjems Sjøfartsmuseum er det en hel etasje for hvor de små kan utfolde seg fritt. Der kan de selv styre skuta, klatre i riggen, kle seg ut og finne det hemmelige rommet!

På Norsk Døvemuseum kan man lære hvordan man kan snakke med kroppen, og museet har et eget rom hvor man kan øve seg på å forstå og bruke tegnspråk. De aller fleste blir positivt overrasket over hvor spennende det er. Det er perfekte aktiviteter på en regnværsdag, og begge stedene er i Midtbyen og kan kombineres med pen bytur.

MiST sine museer: