Opplev Valsøya!
©Explore Trøndelag / Marius Rua

Opplev Valsøya!

Velkommen til Valsøya!

Legg sommerferien innom Valsøya i år. Her kan hele familien kose seg! De er plassert midt i smørøyet av Midt-Norge, rett ved E39, mellom Trondheim og Atlanterhavsveien. Ta et par dager på Valsøya med god mat, klatring i tretoppene, fotturer i området, padle, bade eller rett og slett bare slappe av i nydelige omgivelser.

Overnatting

Her finner du mange muligheter for overnatting, i både tømmerhus, pod-hus, hytter, stabbur, campingplass og marina m.m. Les mer om de ulike overnattingsmulighetene her: https://www.valsoya.no/overnatting

Klatreparken Høyt og Lavt Valsøya:

I tillegg til deres anlegg med overnatting og restaurant, har det åpnet en klatrepark på Valsøya. Dette betyr at du kan gå direkte fra bobilen, teltet, eller leiligheten og opp i klatreparken for å ta fatt på dagens aktivitet. Klatreparken er et familievennlig sted, med løyper i alle slags vanskelighetsgrader. Er du ikke så glad i klatring, kan du rusle en tur på utkikkspunktet rett over klatreparken. Om en kopp kaffe eller noe lett å spise frister mer, kan det nytes sammen med utsikten fra verandaen ved Gapahuken i klatreparken.. Klatreparken har også tatt i bruk ekstra smittevernstiltak for årets sesong, les mer om hva dette innebærer på klatreparkens hjemmeside: https://hoytlavt.no/valsoya/ 

Restauranten i Saltrøfjøset:

På Valsøytunet kan du få kjøpt alt fra middager og lunsj til kaker, is og kaffe, eller man kan bestille takeaway og ta med seg maten i forbifarten. Restauranten har alle rettigheter, og med sitt nydelige uteområde er det den perfekte plassen å nyte kveldssola. Menykartet finner du på deres hjemmeside https://www.valsoya.no/restaurant.

Andre aktiviteter i nærområdet:

Like i nærheten ligger en gokartbane som eies av NMK Halsa. Her kan man leie gokart og kjøre heat mot hverandre. Dette er en artig og litt annerledes ferie-aktivitet, som passer ypperlig for ungdommen som er med på tur. Er man heldig, kan man også være tilskuer på et av løpene som arrangeres i løpet av sesongen.

Det er mange fotturer man kan prøve seg på i nærområdet. Stikk-UT turer er enkle å finne, og er godt merkede stier med ulike vanskelighetsgrader. Toppturer i nærheten er Møkkelfjellet og Hennafjellet. Dette er de to toppene hvor man nesten garantert sitter igjen med nydelige utsiktsbilder og en god opplevelse i etterkant.

Noe som aldri blir kjedelig er god gammeldags lek i fjæra. Man finner mye liv i fjæra, og hvis man leter litt i strandkanten rundt Valsøya kan man finne både skjell, krabber, kråkeboller og østers. Visste du at man kan finne perler i vanlige blåskjell? Ta en tur på perle-jakt og se hvem som kan finne flest perler. På finværsdager er dette herlig å kombinere med bading og piknik i fjæra.

Hos Valsøya kan du også leie havkajakker av ypperste kvalitet inkludert spruttrekk/åre/redningsvest. Ta dere en kort tur rundt en av holmene, eller begi deg ut på rundtur rundt Valsøya (som du kommer til å oppdage er større enn du tror). Det kan være herlig forfriskende med en padletur uansett vær. Kunnskap om redning ved velt med kajakk er nødvendig ved leie av kajakk hos oss.

For den historie-interesserte kan det være fint å ta en titt på geitbåtmuseet. Dette er en avdeling av Nordmøre Museum som fokuserer på byggeteknikker på geitbåten, som var en spesiell type trebåt som ble brukt i området i tidligere tider. Museet har nylig vært under oppussing, og åpner dørene for første sesong med nyrenoverte lokaler sommeren 2021. 

Er man mer interessert i fisking, kan man leie båt. En liten båt med 20 hk, som man kan leie for en hel, eller halv dag om man vil. Ta med deg fiskestanga og nyt bølgeskvulp, måkeskrik og susen av vinden mens skuldrene senker seg. Det er mange typer fisk man kan få i fjorden rundt Valsøya, så her er det bare å prøve fiskelykken. Man kan også selvsagt prøve å fiske fra moloen, eller flytebrygga.