Sommer i Borggården

Sommer i Borggården / NDR

Gjennom historien har Borggården i Erkebispegården vært en by i byen, full av folk og liv. I sommer blåses det liv i Borggården – igjen. Er du en en livsnyter, sulten på kultur, eller en familie på jakt etter opplevelser? Trondheim er byen, og stedet er Borggården. Finn feriefølelsen i Borggården i sommer fra 2. – 18. juli!

Dersom arrangementet avlyses på grunn av Covid-19, vil billetten bli refundert.

Teater for enhver smak

Teater FORELSKA / Foto: Kompani Morell
Teater FORELSKA / Foto: Kompani Morell

Under Sommer i Borggården blir det fem ulike teaterforestillinger – noe for enhver alder og smak. «Olav den hellige kommer tilbake» er en ny forestilling i regi av Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider. Teater Basun spiller forestillingen «Museumsloftet». I tillegg kommer Teater Fusentast med forestillingen «Tornerose – sett gjennom froskens øyne» og Kompani Morell med forestillingen «FORELSKA!» som ar fått strålende anmeldelser. Sist, men ikke minst, kommer internasjonalt anerkjente Jo Strømgren Kompani med «Den trøtte mannen».

La familien prøve seg som arkeologer

Foto: Mini-arkeologen / NDR
Foto: Mini-arkeologen / NDR

Hvorfor ikke la familien løse et oppdrag sammen? Sommer i Borggården byr på «Escape Room», «Familieduellen» og 2Mini-arkeologen» – opplevelser hvor hele familien må samarbeide. «Mini-arkeologene» får i oppdrag å grave etter mynter, bein og glass som kan forteller noe om Erkebispegården spennende historie.

Kunstutstilling med Håkon Bleken

Kunstner Håkon Bleken / NDR / Foto: Karina Lein
Kunstner Håkon Bleken / NDR / Foto: Karina Lein

Under Sommer i Borggården er det gratis inngang til Håkon Blekens kunstutstilling i Lavetthuset i Erkebispegården. Tro og tvil, vil speile utstillingen, som har fått navnet «Fragmenter av et livssyn». Utstillingene er et samarbeid med Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) i Trondheim.

Bli med en av håndverkerne fra bygghytta

Foto: Johannes steinhugger / NDR
Foto: Johannes steinhugger / NDR

Under Sommer i Borggården får du sjansen til å bli kjent med Bygghytta ved Nidarosdomen. Både steinhuggere, smeder, blyglassarbeidere, tømrere, murere og gipsmakere vil være til stede i Borggården og demonstrere hvordan de jobber med tradisjonelle metoder og materialer.

Flere av håndverkerne og forskerne vil ta publikum med på underholdende og spektakulære omvisninger, hvor man får oppleve Nidarosdomen og restaureringen «behind the scenes». Det blir blant annet vandring på domkirkegården, fotosafari i Nidarosdomens tårn og krinkelkroker og omvisning på stillaset på den snart gjenreiste Kongeinngangen.

Ute- og inneservering

Ute og innesservering / To Rom og Kjøkken / NDR
Ute og innesservering / To Rom og Kjøkken / NDR

Kafé To Tårn og restaurant To rom og kjøkken vil skape god stemning og gode matopplevelser ute i Borggården i sommer. E.C. Dahls Bryggeri inviterer til ølsmaking sammen to spennende lokale bryggerier Hogna Brygg og Klostergården Bryggeri.

I den ærverdige Herresalen vil det arrangeres Herremåltider i regi av To rom og kjøkken og Britannia Hotel. Her slåes det virkelig på stortromma.

Smittevern

Smittevern / NDR
Smittevern / NDR

Det skal være trygt å være gjest i Borggården i sommer. Sikkerheten til våre gjester og medarbeidere har høyeste prioritet. Alle aktiviteter har begrenset antall plasser og billetter må kjøpes på forhånd, for å sikre registrering i tilfelle smittesporing. I Erkebispegården har vi stor plass. Borggården, med hele 5500 m2 kan fylles med liv og opplevelser og samtidig være innenfor myndighetenes anbefalinger om avstand.

Dersom arrangementet avlyses på grunn av Covid-19, vil billetten bli refundert.