Skreifestivalen i Rørvik er en hyllest til en viktig næring på Namdalskysten. Foruten fersk skrei står kulturarrangement og maritim atmosfære i sentrum på festivalen.

Skreifestivalen kan blant annet by på båttur til et ekte fiskevær, Skreidagen med kostpris på Skrei, lever og rogn, og eget marked. Underholdning og aktiviteter, og ikke minst – rykende, deilige måltider av skrei.

Foto: Lene J. Løkkhaug / Rørvik Fisk

Skreifestivalen – en maritim fest

Skreifestivalen i Rørvik er en mat- og kulturfestival med den utsøkte råvaren skreien i sentrum. Festivalen er også en hyllest til en viktig næring i Vikna og på Namdalskysten. Skreien har vært viktig for folket her i århundrer og er fortsatt viktig etter tusenårsskiftet. Sør for Lofoten er det ikke noe annet sted der skreifisket har – og har hatt – slik betydning som i Vikna.

Skreifestivalen er til for de som vil hygge seg i et maritimt miljø, ta del i kystkulturen gjennom ulike kulturarrangement, og – ikke minst – nyte nasjonalkosten fersk skrei, lever og rogn samt fiskesuppe.

Under skreifestivalen prises skreien, med åpne fiskevær, konkurranser, salg av ferske råvarer, barnesang, teater og ikke minst gjennom gode og hyggelige måltid.

Skreifestivalen Trøndelag Foto: Skreifestivalen

Du vil kanskje også like