Skreddersydde rundturer med mat

Venner som sender mat over bordet til hverandre
Foto: Marius Rua

Hey foodie! Visste du at Trøndelag regelrett er krydret med fantastiskematopplevelser? La deg inspirere av disse skreddersydde rundturene.

Trøndelag er spekket med muligheter for deg som søker nye opplevelser i godt selskap. I jungelen av aktører kan det være vanskelig å vite hvilke man bør velge for å få den perfekte balansen og autentiske totalopplevelsen du leter etter. Vi har samlet et knippe lokale rundturer fra forskjellige turoperatører som plasserer deg på første rekke for å kunne ta inn mat, aktiviteter, kultur og gode historier. Her får du opplevelser, reise og overnatting – klappet og klart.

Trøndelag Culinary Grand Tour

Utforsk noe av det beste landet har å by på i det kulinariske Trøndelag. Trøndelag Culinary Grand Tour tar deg med på en 7-dagers reise fra fjord til fjell. Du får oppleve spennende lokale smaker, inspirerende kunstutstillinger, lokale mikrobryggerier og eksklusiv lokal matkunst – for ikke å snakke om den ektefølte trønderske gjestfriheten. Turen arrangeres av Up Norway.

Historisk matvandring i Trondheim

Historie finner du på hvert et gatehjørne i 1000-årsbyen Trondheim – noen stolte, andre dramatiske, ispedd menneskelige fortellinger om de som har bygd og levd i byen. Noe annet Trondheim har på omtrent hvert et gatehjørne, er matskatter. Denne historiske matvandringen kombinerer det beste fra to verdener. ByK Travel sier «vi skal ta godt for oss», så det kan absolutt lønne seg å møte opp sulten! Opplev Trondheim gjennom kunnskapsrike formidlere og lokale delikatesser.

Historisk matvandring i Trondheim // Foto: Therese Lee Støver, Tandem Reklame

On The Trail Of Great Cheese

Smak deg gjennom lokale oster i hjertet av Trøndelag og på Tingvoll. Rundturen lar deg blant annet ta inn mathovedstaden Trondheim, kulturlandskapet på Den Gyldne Omvei på Innherred, og ikke minst det familiedrevne gardsmeieriet Tingvollost kjent fra World Cheese Awards 2016 med blåmuggosten «Kraftkar». Rundturen arrangeres av Up Norway og kan gjennomføres hele året.

Ost fra Kraftkar. Foto: Hanne Stensvold

A Frozen Fairytale

Disney-filmen Frost har blitt en av de mest fengslende familiefilmene i vår tid. Denne eventyrlige rundturen er inspirert av nettopp Frost og er satt sammen for at utenlandske turister skal få oppleve ekte eventyrlig vinter og norsk kultur på sitt beste. Turen starter i Trøndelag og tar deg med på en gastronomisk reise ispedd rike kulturopplevelser. Videre går turen til Finnmark og snødekte vidder. Opplev Norsk luksus, autentisk samisk reindriftskultur og uforglemmelige vinteraktiviteter på denne inspirerende turen arrangert av Up Norway.