Det er mange flotte skiløyper tilrettelagt for langrenn på Innherred. Her får du en oversikt over noen av skiløypene du kan oppsøke på Innherred i vinter.

Oppkjørte skispor inn til Norges geografiske midtpunkt

Det blir kjørt scooterspor fra Krokbekken (stor P-Plass ) ved Lustadvatnet og inn til Norges geografiske Midtpunkt hver fredag ettermiddag (med forbehold om været, vind og nedbør kan gjøre at sporet ikke står seg).

Veibeskrivelse:
Fra Steinkjer følges Ogndalsveien østover ut av Steinkjer over Guldbergaunet. Følg denne omlag 4 mil forbi Gaulstad og Nordheim. Stor parkering på høyre side av veien.

Kvernsjøen Snåsa/Grong

Fra Heia Gjestegård går det løype til Kvernsjøen og Kvernsjøhytta til Snåsa Fjellstyre. Løypa henger sammen med løypa til Bjørgan og Grong Skisenter.

Veibeskrivelse:
Kjør E6 til Heia Gjestegård på rett innenfor kommunegrensa til Grong nord for Snåsa. Parkering på gjestegården.

Skiløype i Framverran

I Petter Northugs barndomsrike er det flotte skiløyper i fjellet.

Veibeskrivelse:
Kjør over Skarnsundbrua mellom Inderøy og Mosvik. Ta til venstre etter brua og fortsett rett frem 6 kilometer. Ta av til venstre og kjør opp til parkering på Solberg.

Skiløyper Nordfjellet, Beitstad

Kvernå Hytteforening har mye løyper i Nordfjellet i Beistad. Variert terreng og mange fine lange og korte rundløyper. Ingen info om løypestatus på nett dessverre.

Veibeskrivelse:
Ta av FV 17 fra Vellamelen i Beistad, Steinkjer og inn på Dalbygdveien. Ta av til venstre etter noen hundre meter og følg veien opp på fjellet. Bomvei.

Midterfjellet i Følling og Kvam

Løype på fjellet ikke langt fra E6 nord for Steinkjer. Korte og lange rundløyper.Løypeinformasjon på facebook.

Veibeskrivelse:
Følg E6 fra Steinkjer til skiltet Midterfjellet 4 kilometer nord for Asphaugen (krysset RV17/E6). Følg veien opp på fjellet. Parkering på venstre hånd.

Andre skiløyper:
Skisporet.no finner du oversikt over løyper på følgende steder:
Byafjellet i Steinkjer
Henningvola i Steinkjer
Leksdalen i Verdal
Skogn i Levanger
Frol i Levanger

Du vil kanskje også like