se og gjøre

I Trøndelag finner du nye eventyr rundt hver sving… vi kan skryte på oss at vi har en god del svinger.

Vi har mer enn nok fjelltopper å bestige, ekstremt god mat og en god dose kulturelle ting som dere bør få med dere. Her får du trøndersk humor for å holde deg i godt humør under hele turen. Våre tips er like ærlige som trønderne selv – ingen overdrivelser, bare rett på sak.

Unike opplevelser

Trøndelag har mye kult å by på, ta en titt!

Pilegrimsvandring til Nidarosdomen

Pilegrimsvandring til Nidarosdomen

Når man snakker om Trondheim er Nidarosdomen et naturlig bilde som kommer opp i tankene. Kirken ble bygget over graven til Olav den hellige i 1070 og er Trondheims mest kjente byggverk og et kjent mål for pilegrimsvandring

les mer
Moskussafari på Dovrefjell

Moskussafari på Dovrefjell

Bare noen få steder i verden kan du se de mektige moskusene på nært hold. Derfor er moskussafari på Dovrefjell svært eksklusivt. Se hva du kan oppleve på de guidede safariturene, som går nesten hver dag hele sommeren.

les mer

Historien på trøndervis

Vi har en lang og stor historie, kanskje kjedelig? Nei, ikke vår!

Aktiv i naturen

Vi har så mye natur at du blir målløs!

Skap minner med flokken

Vi har noe for både store og små!

Full fres med familien i Oppdal

Full fres med familien i Oppdal

Få et avbrekk fra hverdagen og skap familieminner i Oppdal! I dette fjellparadiset kan hele familien oppleve naturen på nært hold, med aktiviteter tilpasset både store og små!

les mer
Når barna får velge

Når barna får velge

Uansett om dere har tenkt dere på langtur denne sommeren eller satser på ”staycations” og nærmere utforsking av lokalmiljøet, er Nordland og Trøndelag de rene opplevelsesparker for barnefamilier.

les mer

En matkultur til å sikle av

Helt ærlig, vi har kanskje Europas beste mat!

En samisk matreise

En samisk matreise

Visste du at de samiske årstidene er knyttet tett opp mot reinens vandring gjennom året? Resultatet er åtte ulike årstider, og på Saemien Sijte i Snåsa kan du få en smakebit av dem alle.

les mer

Kjente og skjulte skatter

Liker du skattejakt? Vi har mange kule skatter!

9 kule steder å fri i Trøndelag

9 kule steder å fri i Trøndelag

Har du tenkt til å feire kjærligheten med å stille det store spørsmålet i sommer? Vi har noen tips til hvor du kan gjøre det…Eller ikke gjøre det, vi er bare her for å inspirere.

les mer
Opplev geologiøya Leka

Opplev geologiøya Leka

Store deler av øya består av serpentinitt og olivinstein som gir en karakteristisk gulrød farge, og som ellers bare finnes på den amerikanske siden av Atlanterhavet.

les mer

Hvor vil du reise