En biltur til Hitra/Frøya, Fosen, Namsos og Rørvik på Trøndelagskysten gir deg mange flotte opplevelser innen både kultur, natur, historie og aktiviteter.

Dag 1: Trondheim – Hitra/Frøya

Øyriket Hitra og Frøya er et av Europas mest populære områder for havfiske. Her ligger det innholdsrike Kystmuseet i Sør-Trøndelag som har en fast utstilling om kystkulturen, samt en arkeologisk utstilling og en havbruksutstilling.

Hitra og Frøya er også kjent for lokal mat av høy kvalitet hvor blant annet kamskjell og krabber er råvarer i verdensklasse. Et besøk på Hitra Gårdsmat med sin prisbelønte grotteost er en uforglemmelig opplevelse. Eller hva med en tur til de små øysamfunnene MausundSula og Halten?

Dag 2: Hitra/Frøya – Orkanger – Fosen

Turen til Fosen går via Orkanger. På den historiske Bårdshaug Herregård råder en herskapelig stemning. En avstikker til Løkken Verk med Orkla Industrimuseum er også å anbefale. Videre går turen langs Trondheimsfjorden til ferjen i Valset. Det tar ca. 25 minutter å krysse fjorden til Brekstad. Her frister både Austrått Fort, Austråttborgen og Uthauggården med et besøk.

I Bjugn kan du prøve curling i ishallen, eller oppleve tradisjonsrik kystkultur i Lysøysund.

Dag 3: Fosen – Stokkøya

På vei ut mot havgapet på Stokkøya i Åfjord lønner det seg å ta en avstikker til Råkvåg som er et lite, intimt fiskevær innerst i Stjørnfjorden i Rissa kommune. Den unike gamle bryggerekka skal være den største samlingen av sildebrygger utenom byene.

Derfra går turen videre over Stokksundet til Stokkøya og den fantastiske Hosnastranden. Her ligger Stokkøya Sjøsenter med Strandbaren – et unikt overnattings- og spisested i moderne arkitektur tilpasset de røffe omgivelsene ved kysten.

Dag 4: Stokkøya – Namsos

Over Fosenalpene viser naturen seg i alle variasjoner, fra skogkledde åser og kulturlandskap til høye fjell. Fosen byr også på et rikt plante- og dyreliv, og i Roan anbefales et stopp med fiske og lunsj i den sjarmerende havnen i bygda Bessaker før turen går videre til Namsos, Namdalens hovedstad.

I dag er Namsos kjent for sin musikktradisjon, spesielt Trønderrocken. Dette er grunnen til etablering av Rock City Namsos, som både er et museum og et opplevelses- og utviklingssentrum for musikere.

Dag 5: Namsos – Rørvik

På veien nordover kommer man til øyriket Vikna på kysten nordvest i Trøndelag. Den unike skjærgården byr på rekreasjon og friluftsliv med blant annet fiske i havet, dykking, padling, jakt og turgåing hele året. Norveg i Rørvik – senter for kystkultur og kystnæring – har allerede blitt en nasjonal kulturskatt.

Besøk også Abelvær, et gammelt handelssted fra 1802.

Dag 6: Rørvik – Kystriksveien

Rørvik er et flott utgangspunkt for reisen videre nordover på Kystriksveien FV 17. Kystriksveien til Bodø er av mange kalt verdens vakreste turistveg (National Geographic og Lonely Planet).

Aktuelle avstander for denne bilturen

Trondheim – Hitra/Frøya 140 km (2 timer 30 min.)
Fillan (Hitra) – Orkanger 98 km (1 time 25 min.)
Orkanger – Valset 55 km (48 min.)
Brekstad – Stokkøya 88 km (1 time 46 min.)
Stokkøya – Namsos 166 km (3 timer)
Namsos – Rørvik 88 km (1 time 53 min.)

Du vil kanskje også like