Velkommen til Røros!

Røros er kjent for både verdensarv og den vakre naturen i nasjonalparkene Forollhogna og Femundsmarka. I denne kommunen finner du enestående kulturell historisk arv, rammet inn av den opplevelsesrike naturen på en måte du ikke kan oppleve andre steder. Den sjarmerende gruvebyen Bergstaden er en av Europas eldste bevarte trebyer, med over 100 fredede bygninger. De fargerike Rørosgatene er kjent for sitt levende kunst- og kunsthåndverksmiljø, verkstedsutsalg, gallerier og særegne små butikker så vel som sjarmerende små kaféer, restauranter og bakgårder som byr på regionens fantastiske lokalmat.

Noen opplevelser i Røros

Kennel Dølanvollen

Det er ikke bare på vinteren du kan være med på hundekjøring. Kjenn den friske fjellufta mot ansiktet mens du kjører avsted over Rørosvidda bak ditt eget hundespann.

Destinasjon Røros, bergstaden Røros, i Trøndelag, Foto: Johnny Mazzilli

Unike Røros

Verdensarvbyen har en Unik blanding av gruvehistorie, små koselige kaféer, lokalmat og nisjebutikker. I 2020 feires 40 år med verdensarvstatus og 10 år med utvidet verdensarvstatus.

Røros Guide

Er du på utkikk etter en rolig tur i skog og fjell, eller ønsker du en adrenalinfylt sykkeltur navigert av eksperter fra Røros Guide? God tur!