På reise i Trøndelag med tog kan du bevege deg fra Røros og Oppdal i sør til Namsskogan i nord.

Mens toget glir gjennom naturen, kan du gløtte ut vinduet, lese en bok og kose deg med niste uten å tenke på hvor du egentlig skal..

I Trøndelag kan du reise behagelig og uforstyrret med toget til herlige skisteder som Oppdal, Meråker og Grong. Stopper du på Innherred kan du få med deg spennende historiske opplevelser og vakkert kulturlandskap. Turen kan også gå til alltid like spennende Trondheim , flotte friluftsområder i Indre Namdal eller verdensarven Røros.

Mer informasjon om reise i Trøndelag med tog, på vy.no.

Thamshavnbanen ble bygget for å frakte malm fra gruvene på Løkken Verk til utskipingshavna i Orkanger. Da den ble åpnet i 1908, var den Norges første elektriske jernbane.

I dag er Thamshavnbanen verdens eldste jernbane som er drevet på vekselstrøm. Thamshavnbanen hadde også passasjertransport, og fram til 1963 rullet passasjertogene mellom Orkanger og Løkken. I 1974 ble produksjonen i gruvene på Løkken Verk lagt om, og dermed sluttet også kistogene å gå.

I 1982 begynte en ny epoke i banens historie. Thamshavnbanens Venner ble stiftet for å restaurere banen og det rullende materiellet. Året etter, på dagen 75 år etter åpningen, rullet det første museumstoget, og i dag kan du reise med toget mellom Løkken Verk og Bårdshaug i nøyaktig de samme vognene som i 1908. (Kilde: Orkla Industrimuseum).

Les mer om Thamshavnbanen hos Orkla Industrimuseum.

Andre måter å reise i Trøndelag på