Reiser du med bil har du full frihet og er herre over din egen reise. Her får du informasjon om veier som fører til Trøndelag, og noen opplevelser som ligger langs veien.

E6 er hovedfartsåren gjennom Trøndelag. E39 er forbindelsen fra Møre og Romsdal. Stamvei 70 tar du om du kommer fra Møre og vil til Oppdal. Dersom du kommer fra Sverige kan du kjøre inn til Trøndelag via RV31 til Røros, E14 til Stjørdal eller RV72 til Verdal.

For de som ønsker å kjøre langs kysten, er Kystriksveien (RV17) som går mellom Steinkjer og Bodø et spennende alternativ. Veinettet innad i Trøndelag er godt utbygd, med bl.a. vei (RV714) til Hitra og Frøya via den undersjøiske Hitratunnellen.

Flere veistrekninger byr på egenartede og spesielle opplevelser. Ta for eksempel en avstikker fra E6 nord for Levanger og legg veien om Den Gyldne Omvei på Inderøy (RV761). Herfra kan du også snu nesen sørover igjen og ta RV755 ut til Fosen.

Les mer på

NAF Bilferie

Norges Automobil-Forbund sine hjemmesider har mange nyttige tips om bilturer i Norge. Blant annet kan du finne fine turbøker og oversikt over campingplasser med NAF-rabatt.

Bilutleie
Det er mange firmaer som tilbyr bilutleie i Trøndelag.
www.avis.no
www.budget.no
www.hertz.no
www.sixt.no

Andre måter å reise i Trøndelag på