Når været er fint, er få ting bedre enn å kose seg i en park. I Trondheim finnes det mange fine parker som innbyr til både avslapning og aktivitet.

Gåsaparken

Gåsaparken ligger i bydelen Bakklandet, og er for mange en skjult perle. Her er det både plen og benker, og på en godværsdag har du muligheten til å gå ned til elvebredden og dyppe tærne i Nidelven.

Ilaparken

Ilaparken ligger i Ila, et par km vest for sentrum i Trondheim. Parken er en av de større i Trondheim og har et fint lekeområde med taubane og klatrestativ, velegnet for barnefamilier. I tillegg har parken flere gressplener til å sole seg på, en fontene og en musikkpaviljong.

Iladalen Park

Iladalen Park ligger i Ilsvika i Ila.Parken er sentrert rundt Ilabekken, som renner gjennom en kunstig oppbygd dam. Volleyballbane, bro over bekken, gressflater og idrettsbane er noe av det som finnes i parken. Med en gjennomgående gangsti langs ilabekken og oppover Steinberget, er Iladalen i praksis knyttet sammen med løypenettet i Bymarka.

Skansenparken

Skansenparken ligger ved Skansen Marina på østsiden av Trondheim sentrum, ikke langt fra Ila. Her har dere utsikt mot de mange småbåtene og seilbåtene i havna, og også Munkholmen i det fjerne. Parken har både sitteplasser, og områder tilrettelagt for bål og grilling.

Lademoparken - "Lamoparken" - i Trondheim, Trøndelag, Foto: Visit Trondheim / Øyvind Schei

Lademoparken

Lademoparken, eller «La´mo´parken» som de lokale sier, ligger på ved Lademoen Kirke, mellom Innherredsveien og Mellomveien. Parken har blant annet huskestativ og fontene, men i all hovedsak består den av gressplener som egner seg til rekreasjon og soling.

Ladeparken - "Sirkusparken" - på Lade i Trondheim, Trøndelag, Foto: Visit Trondheim / Øyvind Schei

Ladeparken

Ladeparken kalles ofte Sirkusparken, og er en av de nyeste og største parkene i Trondheim. Parken er svært god tilrettelagt for aktivitet, med kuperte områder, lekeapparater, scene og plass til ballspill og klatring. I Ladeparken er det også benker, bord og grill tilgjengelig, samt toalett som er tilgjengelig for alle.

Marinen

Marinen er den største parken i Trondheim, og ligger idyllisk til langs Nidelven like ved Nidarosdomen. I parken er det både lekeapparater og sandkasse. De store grøntarealene syder av folk hele sommeren, som like gjerne driver ballspill og kaster frisbee, som de ligger på et pledd og slikker sol.

Museumsparken

Museumsparken på Kalvskinnet ble totalrenovert i 2010, og framstår som en stille oase i sentrum av Trondheim. Parken har et vitenskap-inspirert lekeområde, men består ellers stort sett av plen som innbyr til sosiale stunder i sommersola.

Stiftsgårdsparken

Stiftsgårdsparken ligger midt i sentrum, i umiddelbar nærhet til Stiftsgården, som er Trondheims offisielle kongeresidens. Parken har et kongemonument av Kong Olav V, laget av Harald Vårvik, og en flott fontene. Parken ligger skjermet til, mellom trær og bygninger, og har både benker og gressplen. Stiftsgårdsparken er åpen 08-21 alle dager.

Tordenskioldparken

Tordenskioldparken ligger ved Vår Frue Kirke, øverst i gågata Nordre gate. Parken er preget av gjennomfart, men har flere flotte blomsterbed og benker. Her er det også en scene som brukes ved tilstelninger i sommerhalvåret.

Brattørparken

Brattørparken ligger ved Brattørbrua i enden av Fjordgata, rett over veien fra Trondhjems Sjøfartsmuseum. Parken har oppmurte sitteplasser, historiske hageplanter og en større gressplen som gjør den til en grønn oase ved kanalen, perfekt til en urban piknik.

Festningsparken

Kristiansten Festning ligger omkranset av et stort friluftsområde. Området ligger på en høyde med flott utsikt over byen, og de store gresslettene innbyr til alt fra ballspill til piknik i sola. Parken rundt festningen brukes flittig av både studenter og fastboende. Innenfor festningsmurene finner du en restaurant med kortreist mat og drikke.

Uteområdet på øya Munkholmen utenfor Trondheim sentrum, Trøndelag, Foto: Søderholm/Steen - Trøndelag Reiseliv

Munkholmen

Ute på Munkholmen er det også områder som innbyr til rekreasjon og lek. Plenene er populære både for piknik og soling, og de minste kan springe fritt omkring i rolige omgivelser. Munkholmbåten går i skytteltrafikk mellom Ravnkloa, nederst i Munkegata, og Munkholmen.

Les mer om hva du kan gjøre i Trondheim.

Les om hvordan du kan reise til Trondheim.