På tur med vennegjengen i vinter

Foto: VO

Nyt livet med vennegjengen i Trøndelag! 

Med matopplevelser i verdensklasse, historiske eventyr og kort vei mellom fjord og fjell, er dere garantert å finne minneverdige opplevelser for hele vennegjengen i Trøndelag! Her kan dere pleie vennskapet mens dere nyter ren luft, stillhet og det spesielle blålyset om vinteren – eller kanskje dere heller vil slappe av med en femstjerners spaopplevelse i Trondheim? Uansett, Trøndelag venter på dere med åpne armer!

Litt luksus i hverdagen

Glødende kajakk

Bli med Trondheim Kajakks insttruktør på padletur i en LED-opplyst kajakk langs Nidelven på kveldstid, en unik opplevelse! Fra Tempe til Skansen på ca. 2 timer.

Les mer om Trondheim Kajakk her!

Britannia Hotel Spa

Nye Britannia Spa er pusset opp i et utsøkt design, og er en moderne, elegant oase av avslapping. Nyt en god massasje eller velg din foretrukne behandling i den omfattende menyen. Spaet har seks behandlingsrom, et oppvarmet svømmebasseng, badstue, steam room, iskulp, mineralbad, treningsrom, infrarød badstue – og mye mer.

Les mer om Britannia her!

Villnis

Hva med å slappe av et sted der det er så stille at du hører lyden av vingene til granmeisa utenfor?

Ta med de du er glad i og ta en pause fra hverdagen og lad opp med lyden av knitrende peisflammer i det store luksuriøse teltet på Venåsen skogcamp. Selv om snøen ligger tung ute, er det lunt og godt inne.

Mormorhuset på Troset Gård

Finn roen og nyt naturen og stillheten på Troset Gård!

Troset Gård ligger vakkert til i Markabygda i Levanger med enkel adkomst til snørike fjellområder. Hit kan dere rømme fra hverdagens mas og lade opp batteriene igjen! For den som ønsker et opphold med litt ekstra luksus, kan de tilby blant annet spa med fotbad, fotmassasje, qigong og mindfulness.

Ut i naturen

Kurs i snøkiting

Har du en eventyrer i magen, og vil du ta med vennegjengen på noe nytt?

Da er Trøndelags beste kurs i snøkiting midt i blinken for deg denne vinteren. Tundra Tours arrangerer 3-dagers kurs for nybegynnere med kite og alt sikkerhetsutstyr inkludert. Fly over islagte vann og snøkledde sletter med ski på beina.

Prøv isfiske i et fjellvann

Når vinterkulden virkelig har tatt grep om Namdalen er isfiske er en flott aktivitet!

Å sitte på isen en solfylt vintermorgen med pilkestang i hånda er både fredfullt og spennende. Har du aldri vært på isfisketur eller ønsker guide? Tom Johnny ved Ingulfsvann Vestre tar dere gjerne med på tur, enten til fots eller på snøscooter.

Les mer om isfiske i Namdalen her.

Jakt på vinterlyset

Få ting er så vakre som vintersola når den går ned over havet i horisonten. Det knaser i skare og glitrer i snøkrystaller på bakken. Det er noe magisk med vinterlyset. Når solen har gått ned kan du glede deg over stjerneklare nattehimler. Lite lysforurensing gjør også området til et bra sted for stjernefotografering. Namdalen er noen timer sør for polarsirkelen, men på netter med mye aktivitet kan du se nordlyset på himmelen også her.

Hyttekos

Ismenningen Fjellstuggu

Stikk til fjells for gode opplevelser.

I naturskjønne omgivelser, ved innfallsporten til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark, ligger Ismenningen Fjellstuggu og venter på deg! Her kan du samle dine beste venner til rolige dager med god mat og drikke, skiturer og lange kvelder med gode samtaler foran peisen i Snåsafjella.

Værdalsbruket

Langt til fjells, uten strøm og mobildekning kan du leve det gode livet tett på naturen. Kom tett på de majestetiske Skjækerfjella og få varmen igjen foran peisen på kvelden.

Koble helt av, hør vinden ruske i veggene og legg ut på tur når dere selv ønsker det. Stikk til fjells for ei helg og ta med gode venner, en kortstokk, noen brettspill og favorittmaten. Bedre blir det ikke!

Snåsa Fjellstyre

I randsonen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark har Snåsa Fjellstyre flere koselige fjellhytter som passer godt for dere som ønsker å stikke til fjells med gode venner i vinter.

Legg inn tid til avslapping, lange skiturer, isfiske og bålkos – og skap gode minner sammen!

Dra på hyttetur i Namsskogan med scootertransport

Ta med deg de du er glade i på hyttetur i Namsskogan, omgitt av vakker vinternatur.

Her kan dere fyre i peisen og leve det enkle livet, fiske på isen og fotografere dyrespor og dyreliv. Namsskogan Fjellstyre kan ta dere med på naturguiding, ordner scootertransport til og fra hyttene.

Med ski på beina

Skitur i nydelig fjellandsskap

I Rørosregionen venter over 50 mil med oppkjørte skiløyper – og det finnes løyper tilpasset ethvert ambisjonsnivå og erfaring! Naturen i Rørosregionen byr på snille fjell og flott utsikt mot fjerne blåner. På værharde dager gir lun furuskog og bjørkelier ly for de verste vindene og berger skiporet fra snødrevene.

Les mer om skitur i Rørosregionen her!

Langrenn i Oppdal

Dra på oppdagelsesferd i Oppdalsfjella!

I skiparadiset Oppdal kan du utforske 200 km med skiløyper! De gjestfrie Oppdalsfjella strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord, og landskapet er fylt med fjell, snø og det er uberørt natur. Oppdal er også kjent for å ha en lang og snøsikker skisesong, med start på kunstsnø allerede i oktober.

Les mer om skiløyper i Oppdal her!

Utforsk de mange skiløypene i Namdalen

Spenn på deg skia og nyt vinterlandskapet i Namdalen!

I alle Namdalens kommuner finner du preparerte skiløyper for både trimturer i lysløypene og rolige kveldsturer med hodelykt. Vil du kombinere skiturer på flatmark med høy fart i bakkene kan du gjøre det ved Grong Skisenter eller ved Lierne skisenter.

Les mer om skiløyper i Namdalen her!

Skiløyper på Innherred

Rusle i fotsporene til store skistjerner og aktive bygdefolk!

På Innherred kan du velge løype og turmål etter evne, og tilbringe dagen i vakkert vinterlandskap alene eller sammen med noen du er glad i. Skiturene kan lett kombineres med overnatting på hotell eller hytte, der deilig mat, gode samtaler og brettspill venter etter aktive dager ute.

Les mer om skiløyper på Innherred her!

Slalåm i sentrum av Røros

Aasgjerdet er en alpinbakke midt i verdensarven og den gamle trehusbebyggelsen på Røros! Her kan aktive vinterdager kombineres med historiske eventyr og velsmakende matopplevelser på kvelden!

Vil dere ha litt større utfordringer kan Rørosregionen by på mange uforglemmelige pudderdager i alpinanlegget i Ålen eller Røros Alpinsenter Hummelfjell.

Les mer om opplevelser i Røros her! 

Oppdal Skisenter

Ønsker du å reise til et sted der skikjøring står i fokus? I Oppdal kan du kombinere høyfjellskjøring med cruising i løypa, akrobatikk i terrengparken og pudderlek i skogen!

Les mer om Alpint i Oppdal her!

I dag er Oppdal Skisenter et av Norges største alpinanlegg! Anlegget ligger fordelt over fire fjell og har i en årrekke fått topplasseringer i rangering av Norges beste skianlegg!

Les mer om Oppdal skisenter her!

Topptur med fartsfylt nedkjøring

Namdalen har flere majestetiske fjelltopper som kan by på fartsfylt og fantastisk nedkjøring, for de som ønsker å gå på topptur med fjell- eller randonee-ski.

Hemna i Namsos, Skorovassklumpen i Namsskogan og Dærga i Røyrvik er bare noen eksempler på toppturer med god utsikt og snø som ligger hele våren.

Les mer om toppturer i Namdalen her!

Topptur med randonee ski

I Oppdal finner du en fjelltopp for alle, og her kan du erobre et helt unikt toppturterreng! I fjellkommunen Oppdal ligger de snødekte fjellene og glitrer i vintersola, og bare venter på at du skal ta med randoskiene på topptur! Uavhengig om du er en fersking med toppturutstyr, trenger tips til en kjapp topp eller er en garva topptur ekspert, er Oppdal stedet for deg!

Les mer om forskjellige toppturer i Oppdal her!