På safari får du både flotte naturopplevelser og kommer tett på dyr, og på safari i Trøndelag kan du oppleve alt fra ørn og sel til moskus og elg.

Ørn- og selsafari på kysten av Trøndelag

Trøndelagskysten er rik på fugler og dyr. Flere steder kan du bli med på en guidet båttur hvor du får se både ørn og sel på nært hold.

Bjørnesafari i Lierne

Å være med på guidet bjørnesafari og bjørnecamp i Lierne er litt som å gå kurs i det å være bjørnedetektiv. Hvordan ser et bjørnespor ut, hva har bjørnen spist, hva betyr ei nedklemt busk i skogen, hvorfor er maurtua ødelagt og hvor mye spiser en bjørn?

Alt dette og mer til vet du svar på etter å ha vært med på safari i bjørnens rike i regi av Lierne Nasjonalparksenter. –Og kanskje får du også sett en ekte bjørn?

Moskussafari på Dovrefjell

Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark er det eneste stedet i Norge, og et av få steder i verden, hvor du kan være med på guidet moskussafari. Det finnes i overkant av 200 moskuser på Dovrefjell, og nærmere 150 av dem beiter vest for Drivdalen og i de frodige liene ned mot elva Driva i Oppdal kommune. Bestanden er en av veldig få som øker i antall.

Les mer om Moskussafari på Dovrefjell i regi av Oppdal Safari.

Les mer om Moskussafari på Dovrefjell i regi av Kongsvold Fjeldstue.

Elgsafari på Oppdal

Elg er Norges største nålevende landpattedyr med en skulderhøyde opp mot 2,3 meter. Elgoksen kan bli 2,5 – 3,2 m lang, mens elgkua er noe mindre. Dette flotte dyret lever i Oppdal, som i den øvrige del av Skandinavia. Elgen ferdes helst alene. Den er aktiv hele dagen, men gjerne mer aktiv i grålysningen og skumringen. Så turen tilpasses lyset.

Med kjente og erfarne guider går turen med buss inn i skogsområder med mye elg. Sannsynligheten for å se elgen i sitt naturlige element er meget stor. Guidene forteller om flora og fauna i Oppdal, og i løpet av turen serveres det kaffe og kjeks utendørs. Ta med kamera!

Fotosafari i Namsskogan Familiepark

Namsskogan Familiepark tilbyr fotosafari året rundt, men mest ro til fotografering får du på vinteren. Dyr er fantastisk flotte på vinterstid, og med vinterens magiske lys skal du ikke se bort fra at du kan reise hjem med et par blinkskudd i kameraet. Sommerens solstråler går heller ikke av veien for å gi deg et fantastisk minne. Du kan velge blant 35 arter med dyr, som brunbjørn, gaupe, ulv, jerv, rødrev, alpakka, hjort, elg og reinsdyr.

Tidsbruk: Guide 1,5 timer, opptil 7 timer.
Fokus: Eget utvalg av dyrene i parken.
Sesong: Hele året (den beste tiden er februar/mars).
Pris: 990,- i sommerhalvåret/ 1450,- i vinterhalvåret.

Inkludert:
Guide i 1,5 time, som tar deg med på en safari blant dine utvalgte dyr.
Det blir tilrettelagt med foring og transport.
Tilgang til fotoluke:. Familieparken har laget fotoluker som de åpner for deg, og her kan du bruke så lang tid du trenger for å få dine blinkskudd.

Kontakt Namsskogan Familiepark for mer informasjon og tilbud om fotosafari:
E-post: post@familieparken.no / tlf. 74 33 37 00

Lokalmat-safari på Røros

En litt annerledes safari, men fortsatt safari, er det å reise rundt i Rørosområdet på en guidet tur og smake på lokal mat. Det er ikke sikkert du får sett så mange dyr, men du får i hvert fall smakt på mange produkter som kommer fra dyr, i form av blant annet kjøtt, melkeprodukter og egg.

Du vil kanskje også like