Trondheim har mange kafeer og kaffebarer, og her får du tips om noen kafeer i Trondheim som er verdt et besøk.

Antikvariatet, Bakklandet

Rett ved Gamle Bybro i den gamle bydelen Bakklandet ligger kafeen Antikvariatet med avdelingen Bokbaren. Til sammen utgjør Antikvariatet og Bokbaren et herlig sted for alt fra studenter til gamle travere. Maten er hjemmelaget, og flere kvelder i uka kan du få med deg alt fra konserter til improteater.

Dromedar Kaffebar, fire utsalg + bakeri

Dromedar Kaffebar har fire kafeer i Trondheim sentrum, og har i tillegg åpnet bakeri. Så enten du har lyst på en bedre kaffe i byen, eller å handle med deg førsteklasses bakevarer og fancy kaker har Dromedar det du måtte ønske. Dromedar Kaffebar har i flere år vunnet priser for sine baristakunster, og Dromedarbakeriet har fulgt opp dette med å vinne Årets Kake-prisen fra Bakeri- og konditoriforeningen.

Les mer om Dromedar kaffebar og Dromedarbakeriet.

Ni muser, ved Nidarodomen

Ni Muser ligger like ved Nidarosdomen og Prinsen Kinosenter, og har holdt åpent siden 1991. Her finner du studenter, kulturpersonligheter og pensjonister i skjønn forening. På veggene henger kunst av kjente og ukjente kunstnere, i regi av Trondhjems Kunstforening.

Les mer om Ni Muser.

Ila Brainnstasjon, Ila

I koselige Ila, rett ved Ilaparken, ligger bydels- og kulturkafeen Ila Brainnstasjon. Brainnstasjonen har enkel servering, Trondheims koseligste bakgård og små konserter på menyen. Er du alene kan du finne deg ei bok i gratisbokhylla.

Les mer om Ila Brainnstasjon på Facebook.

Café Løkka, Solsiden

Litt unna mylderet på Solsiden ligger Cafè Løkka, som har en uformell stil, deilige burgere og ditto milkshakes. Løkka arrangerer små konserter nå og da, og har ellers mye god musikk på anlegget.

Les mer om Cafè Løkka.

Baklandet Skydsstation, Bakklandet

I et gammelt trehus fra 1700-tallet ligger en av Trondheims aller koseligste kafeer, Baklandet Skydsstation. Maten er hjemmelaget og for flere av rettene kan du velge om du vil ha middagsporsjon eller smårett. Gulvet er skeivt og møblene knirker, men det er noe av det som gjør det så koselig på Skydsstationen.

Les mer om Baklandet Skydsstation.

Du vil kanskje også like