Øyhopping på trøndelagskysten er en herlig opplevelse. Ekte kystkultur, med rorbuopphold, skjærgårdscruise og havfiske.

Øyhopping er frihet

Øyhopping på trøndelagskysten gir en frihetsfølelse av de sjeldne, når du reiser fra øy til øy, drar på små sykkelturer, fisker, setter opp teltet eller unner deg ei natt i rorbu. Der og da er det omgivelsene som gjelder, mens regninger, hagestell og storhandel tilhører en annen verden.

Med Trondheim som utgangspunkt

Fra Trondheim kan du ta hurtigbåt – Kystekspressen – til Hitra, Frøya, og Sula med særpregede fyr og sjarmerende bebyggelse. Fra Frøya kan du dra videre til Bogøyvær og Halten fiskevær og fyr, ulikt alt annet du har sett, med gammel trehusbebyggelse og en helt spesiell ro.

Øyhopping fra Frøya til Halten

Utenfor Frøya ligger blant annet det idylliske fiskeværet Mausundvær. Her finner du blant annet restaurant, pub, butikk og båtutleie.

Spennende er også Froan, Trøndelags utpost mot storhavet, et enestående belte av over 40 små øyer, holmer og skjær. Området er et eldorado for naturfotografer. Her finnes flere verneområder som er leve- og yngleområde for selartene steinkobbe og havert og fuglearter som skarv, ærfugl, grågås og havørn. I tillegg er sjansen stor for å se niser og otere.

Namdalskysten

Fra Namsos nord i Trøndelag går det rutebåt til Seierstad på Jøa, Abelvær i Nærøy, Rørvik og Leka. Fra Rørvik går det rutebåt til det autentiske og idylliske fiskeværet Sør-Gjæslingan, som var det største skreifiskeværet sør for Lofoten. Her kan du overnatte i sjarmerende sjøhus, og ellers finner du både butikk, båtutleie og muligheter for havfiske. Sør-Gjæslingan er i dag en del av Kystmuseet i Nord-Trøndelag, hvor du kan bestille overnatting i fiskeværet.

Du vil kanskje også like