Klostergården Tautra

Klostergården Tautra

Velkommen til Klostergården

Klosterøya i Trondheimsfjorden er kjent for sin historie, vakre natur og sitt rike fugleliv. Like ved ruinene av det gamle cistercienserklosteret fra år 1207 finner du Klostergården som er et egnet sted for gode opplevelser, enten du er på dagstur eller vil nyte noen dager på øya.

Hos Klostergården kan du nyte både lunsj og middagsretter basert på familieoppskrifter og kortreist mat. De har sitt eget bryggeri; Klostergården Håndbryggeri, der odelsgutten Jørn er bryggerisjef. Hans ønske om å holde det håndverksmessige aspektet ved bryggeprosessen i hevd ved blant annet ved å tørke maltet i eget såinnhus samt samarbeidet med Bonsak gårdsmalteri gjør Klostergården til et av de første mikrobryggeriene i Norge som bruker bare norskdyrket korn i øl- og whiskeyproduksjonen. Ølsmaking og flerretters ølmiddag med utvalgte kombinasjoner er et populært tilbud for grupper og bedrifter.

Stedet tilbyr overnatting i lyse, trivelige rom i tre ulike boenheter: i hovedhuset satt opp på begynnelsen av 1800-tallet, kårhuset fra 1956 og «Stålehuset» fra 2005. I overnattingen inngår deilig gårdsfrokost, sengetøy og håndklær. Her sover man godt i gode senger og våkner opp til fuglekvitter og med følelsen av «gårdsro».

Om man ønsker å holde et selskap eller møte, har Klostergården muligheter for dette i «Fjøset» . På fine sommerdager kan de også arrangere dette ute på tunet eller ved ruinene.

Deres gårdsbutikk er et lite univers for seg selv. De spenner vidt, alt fra egne gårdsmatprodukt, ølutsalg, lokalprodusert mat, kremer og såper fra Mariaklosteret, interiør, bøker og tekstiler. I tillegg fører de et stort utvalg av bøker og leker til barn. Her vil du kunne finne noe utenom det vanlige til både familie og venner.

Studio Gloria Fabel holder til i samme bygg som gårdsbutikken og det er skiftende kunstutstillinger i de ulike byggene på gården.

Tautra staudegartneri og deres flotte egenproduserte stauder, tilpasset norsk klima og dyrket på friland,  finner man ved Kårhuset.

Klostergården oppleves som et sted med både ro og aktivitet. Her er det folk som kommer innom hele sommeren, både familier, vennegjenger og folk som har lyst til å ta seg en tur. Sauer går på beite, sandstrand finnes rett nedenfor, en tur til fugletårnet og Mariaklosteret er det mange som setter pris på. I samarbeid med andre aktører kan de også til by hesteridning, Via Ferrata for barn, kajakktur med instruktør, båtutleie og tur med småfly- mulighetene er mange!