Gjesteloftet - unik overnatting på Stiklestad
©Øyvind MAlum

Gjesteloftet - unik overnatting på Stiklestad

Ta reisen tilbake i tid og lev i år 1247 i Gjesteloftet på Stiklestad Nasjonale Kultursenter!

Stiklestad gir deg nå muligheten til å overnatte i det unike Gjesteloftet på gården Stiklastadir i sommer under Vikingsommer på Stiklestad (24. juni tom. 6.august). Du og opp til 5 andre personer kan bo i første etasje av Gjesteloftet i år 1247. Alt i et tidsriktig middelaldermiljø med billedtepper på veggene, veggfaste senger og benker og et langbord som folket samles rundt. Tidsriktige klær er også tilgjengelig og kan benyttes når dere bor her. Sengene er en rekonstruksjon fra middelalderen, og er kortere enn dagens standard. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter, og det er et lite tekjøkken for tørrmat. Frokost kan kjøpes i tillegg og serveres på Scandic Stiklestad. Sengeklær kan leies i tillegg.

Like utenfor vil dere ha muligheten til pil- og bueskyting, øksekasting og mange andre aktiviteter. Inkludert i prisen er opplevelsene på arrangementet "Vikingsommer på Stiklestad" som er åpent tirsdag til søndag 11.00 – 16.00. Mandager er kun Stiklestad Nasjonale Kultursenter sine utstillinger åpne. Stiklestad er for mange mest kjent for "Slaget på Stiklestad" som stod her 29. juli 1030.

Pris per natt:
600,- per seng
Ønsker du hele 1. etasjen for deg/dere selv så blir det 3600,-

I tillegg kommer evt:
Frokost kr 225,- (Restaurant Skalden)
Sengeklær kr 170,- pr. sett
(laken, dyne og putetrekk samt en stor håndduk)

Bestilling av overnatting kan gjøres ved å fylle inn skjema nederst på siden her

VELKOMMEN!

Stiklestad Nasjonale Kultursenter har i over 10 år bygget opp Middelaldergården Stiklastadir som en arena for formidling av liv og historie i overgangen mellom det førkristne samfunnet og kristen middelalder og våren 2016 ble Gjesteloftet, en middelalderbygning i to etasjer, åpnet for publikum.

Tidspunkt
UkedagerDatoTidBeliggenhet
Alle20.06.2022
07.08.2022