Fjellkirka på Røros

Fjellkirka på Røros

Fjellkirka har god plass og leies ut på forespørsel. Det er 6 soverom i ulik størrelse med total overnattingskapasitet til rundt 30 personer. Anlegget har kjøkken, vaskerom m/dusj i hovedetasje samt to dusjer i kjeller, og en flott salong med vedfyrt ovn og utgang til stor veranda med flere sitteplasser. I tillegg finnes det i hovedetasjen et vigslet kirkerom for kirkelige handlinger. Leieprisen avtales i hvert enkelt tilfelle.

I samme periode som det historiske musikkspillet Elden gjennomføres på Røros om sommeren, er det "Åpen fjellkirke" med frivillige vertsfolk på Enarvola. Vertsfolket ordner med overnatting, frokost og ulike kulturelle aktiviteter. 

Beliggenheten til Fjellkirka er unik. Fra Enarvola på 885 m.o.h. har en utsikt til Rondane, Alvdal vestfjell, Sylane, Femundsmarka og Vigelfjella.

Fjellkirka er tilgjengelig med bil om sommeren og på ski om vinteren. Ved særskilte behov kan skuterskyss avtales. 

Fjellkirka eies og drives av en stiftelse som har som formål å drive åpen kafeteria, utleie og kirkelige handlinger

Normal er Fjellkirka åpen søndagene i periodene fra medio februar til over påske, samt i sommerhalvåret fra og med Sankthans til og med september måned. Det er også mulig å leie Fjellkirka for kortere eller lengre perioder.