Bortistu Gjestegard - der veien tar slutt - og alt begynner | Opplev Trøndelag
Bortistu Gjestegard - der veien tar slutt - og alt begynner
©Sven-Erik Knoff/fotoknoff.no

Bortistu Gjestegard - der veien tar slutt - og alt begynner

Kilde:

Innerst i Storlidalen finner du eventyrlige Bortistu Gjestegard. Der veien tar slutt - og alt begynner. Garden er omkranset av ei fjellrekke du kan miste pusten av, her kan du skru tiden langt tilbake, og finne roen og bare nyte omgivelsene og hverandre.

OVERNATTING 
Hit kommer du som ønsker å bo tettest på naturen, med et mylder av godt oppmerkede turstier både vinter og sommer. Hit har gjester funnet veien siden 1880. Garden har vært i familiens eie det siste århundret, og kost og losji har stått sentralt siden da. Bortistu Gjestegard er ofte brukt til bryllup og andre små og store lag. Overnattingskapasiteten er på 72 sengeplasser fordelt på 28 rom og 2 hemser. Spiseplass til maks 110 personer i unike Fjøset. Gardens historie er formidlet i fotogalleriet og utstillingene rundt omkring i Bortistu og vertskapet tar deg gjerne med på en omvisning. Vi leier også ut koselige hytter på og i nærhet av gården. Alle hytter har selvhushold.  

SØNDAGAKAFE
Hver søndag finner du en kafeservering innerst i Storlidalen. Enten hos oss i oddetallsuker, eller på nabogarden Storli Gard, i partallsuker. Da serveres det lunsjretter, kaker, songraut og vafler, kanelboller o.l. Alt hjemmebakt. Åpnigstider: 12-17

MIDDAGSSERVERING
All middag forhåndsbestilles på tlf 915 56 287

GÅRDSUTSALG
Bortistu sin spesialitet er bassturøkte lammelår, fra lam beitet i selveste Trollheimen. Kjøttet er lettsaltet og røykt ved bruk av einer i Bortistus gamle røykehus, Bassto. Dette særegne huset er fra ca 1850. Leif Helmersen, som er far til dagens eier av gården Linda Mai, har utviklet ideen og metoden for å røyke lammelår i Bassto. Tidligere ble Bassto brukt til å tørke korn til brygging av maltøl. Prosessen med å røyke lammeår er rent håndverk, og er møysommelig utviklet for å oppnå en balansert, mild og unik røyksmak, aroma og mørhet. Oppskriften er en velholdt hemmelighet. Bassturøkt lammelår, sviskegrøt med byggryn, og kokkens flatbrød fåes kjøpt i gårdsmatutsalget i Bortistu.

Hilsen alle oss i Bortistu

Sjekk ut steder i nærheten