Røros er med sin historiske atmosfære og mange opplevelser et spennende reisemål hele året. Her får du tips til opplevelser og steder å overnatte på Røros, fra 450,- pp.

Mange grunner til å besøke Røros

Det er mange grunner til å besøke Røros, men enten du har 48 timer på Røros, ønsker å smake  lokal mat på lokalmatsafari eller prøve fem ting du bare må oppleve på Røros, ønsker du sikkert å bo i trivelige omgivelser, og å sove godt. – Og det kan vi love at du får på Røros.

Erzscheidergården Hotell og Gjestegård

Erzscheidergården er et lite, familiedrevet hotell med Røros kirke, også kjent som Bergstaden Ziir, som nærmeste nabo. Erzscheidergården er fra 1600-tallet, bærer Bergstadsjelen med seg, og preges av den samme atmosfæren som resten av trehusbebyggelsen i kjernen av verdensarven Røros. Her bor du i koselige rom; med hvert sitt unike interiør, og hver sin egenartede stemning. Og alle er de inspirert av Røros’ natur, kultur og mennesker.

Å bo på Erzscheidergården er litt som å være på besøk hos gode venner. Du får hjemmelaget frokost og blir tatt godt vare på. I stua kan du slappe av med lesestoff og kaker, se tv eller bare drømme deg bort til musikk.

Vertshuset Røros

Vertshuset Røros ligger midt i Kjerkgata, og har både rom og leiligheter med spennende design. Rommene på Vertshuset Røros er fordelt på Ramgården og Uldvarefabrikken. I den tradisjonelle Røros-bakgården i Ramgården overnatter du i stabbur, portrom og på loft. Rommene i Uldvarefabrikken fra 1914 har stor takhøyde og et moderne preg. Fabrikkens og Røros’ historie legger rammene for interiør og utsmykning, og samspillet mellom gammel og ny tid står i fokus. I Uldvarefabrikken får du rom både med og uten kjøkken.

Vertshuset Røros har også en av Røros´ aller beste restauranter, med blant annet røye, rein, hjort og pannacotta av tjukkmjølk på menyen.

Røros Hotell

Røros Hotell er Røros` og Fjellregionens største hotell, med 156 komfortable rom, restaurantlokaler, kurs- og konferanselokaler, selskapssaler, barer, svømmehall og sauna. Hotellet ligger midt i Verdensarven Røros, kun noen minutters gange fra sentrum og med Rørosviddas flotte turmuligheter rett utenfor døra. Hotellet har rom i ulike størrelser, også familierom.

På Røros Hotell får du servert førsteklasses måltider, basert på råvarer fra regionen, enten i restauranten eller i brasseriet.

Bergstadens Hotell

Bergstadens Hotell ligger sentral til midt i Røros sentrum. De 90 rommene er pusset opp i senere tid, og ønsker du en litt mer eksklusiv opplevelse har de også suiter tilgjengelig.

Hotellet driver flere spisesteder, blant annet Peder Hiort Mathus og SkanckeBua, med lokal mat på menyen.

Idrettsparken Hotell

Idrettsparken Hotell er et familiedrevet hotell med koselig atmosfære og rimelige priser. Hotellet har 24 dobbeltrom med toalett, dusj og TV. På hele hotellet er gratis, trådløs internettilgang tilgjengelig. Alle rommene har delbare senger.

Idrettsparken har også en avdeling med 8 nyoppussede rom, med dusj/bad i gangen. Fire av rommene har fire senger pluss en sovesofa, mens de fire siste er dobbeltrom. Totalt er det 28 senger i avdelingen.

For de gjestene som ønsker «det lille ekstra», tilbyr hotellet en eksklusiv leilighet fullt utstyrt for selvhushold. Her har dere et stort og «Rørosinspirert» kjøkken, spisestue og sofakrok med kabel-tv. Leiligheten har 2 soverom med totalt 6 sengeplasser, og separat bad og wc.

Du vil kanskje også like