Flere steder på kysten av Trøndelag får du både ei god seng og måltider som gjør inntrykk. Her får du tre tips til overnattingssteder med god mat.

Kysten av Trøndelag er full av gode råvarer, både innen fisk, skalldyr, hjort, villsau og mye mer. Når du er ute på reise er det ekstra herlig å komme til et sted hvor du både får ei god seng, og et måltid du husker.

Nedenfor har vi plukket ut tre steder på trøndelagskysten hvor du får ekstra god mat, i tillegg til ei god natts søvn.

Ørland Kysthotell på Brekstad

Ørland Kysthotell på Brekstad ligger helt nede ved hurtigbåtkaia, med herlig utsikt mot Trondheimsfjorden. Kysthotellet er ikke del av en kjede, og har således hatt stor frihet når de har dekorert sine rom. Dette har resultert i at de har 52 unike rom, med hvert sitt tema.

De har også 52 aktiviteter du kan delta på, og et bonussystem basert på at hvert rom tilsvarer et kort i kortstokken. Ved å bo på samme rom flere ganger kan du bygge opp par og tress som igjen gjør at du kan oppgradere rom.

Ørland Kysthotell har avtaler med en rekke småskalaprodusenter som produserer unike smaksopplevelser fra Trøndelag.

Kysthotellet er med i det kulinariske nettverket «Smak av Kysten», som består av 42 utvalgte spisesteder langs hele kysten av Norge. Smak av Kysten er et kvalitetsstempel på at her får du ekte sjømatopplevelser. Ørland Kysthotell er med andre ord et av de stedene som legger det lille ekstra i matlagingen, for at du skal få store matopplelvelser.

Dolmsundet Hotell på Hitra

På Melandsjø på Hitra ligger Dolmsundet Hotell. Hotellet som åpnet i 1991, har de siste årene vært gjennom en stor oppgradering, og har nå 33 helt nyoppussede rom.

Maten på Dolmsundet Hotell er i stor grad laget med lokale råvarer, og menyen er inspirert av det internasjonale kjøkken.

Blant de lokale leverandørene som leverer råvarer til Dolmsundet, er Hitra gårdsmat, Hitra laks, Dalpro gårsdmat, Lerøy Midt, Seashell og Hitramat.

Stokkøya Sjøsenter og Strandbaren i Åfjord

På Stokkøya Sjøsenter i Åfjord, trenger du ikke å drømme deg bort til en vakker strand, du er der allerede. Her kan du overnatte i spennende lugarer under bakken, såkalte SUB-hus (Sov Under Bakken). Du sover komfortabelt i rustikke, men stilige omgivelser, og hver lugar er unikt utsmykket.

Helt nede på stranda ligger Strandbaren, hvor du får førsteklasses måltider, laget med lokale råvarer, og med førsteklasses utsikt som akkompagnement til både forretten, hovedretten og desserten. Steinbit, villsau og blåskjell står ofte på menyen, men de har også mye annet deilig å sette tennene i.

Du vil kanskje også like