Den Gyldne Omvei på Inderøy tar alt fra en halvtime, til et helt liv. Blir du fristet til å overnatte på Inderøy, får du forslag til overnattingssteder her.

Den Gyldne Omvei på Inderøy blir tidvis omtalt som Trøndelags Toscana, og det er ikke uten grunn. Her kan du feriere i et vakkert kulturlandskap, med mye lokal mat, kunst og kultur.

Avstikkeren fra E6 på Innherred tar i utgangspunktet en halvtime å kjøre, men enkelte har trivdes så godt at de har brukt et helt liv, og enda ikke kommet seg derifra. Her får du en oversikt over hvor du kan overnatte på Inderøy.

Husfrua Gårdshotell

Husfrua Gårdshotell er ei sjarmerende trønderlån, som ligger i vakre omgivelser like ved minnesmerket etter Aasmund Olavsson Vinje.

Råvarene som brukes både i frokosten og middagen kommer fra egen gård, eller lokale produsenter i nærheten. Husfrua setter sin stolthet i å lage all maten fra bunnen av.

Husfrua har ni soverom. Seks rom ligger i Trønderlåna og er innredet i gammeldags stil, med hekla sengetepper og vaskefat, mens tre rom ligger i nybygde gårdshus på tunet.

Husfrua er et sted du kommer for å roe ned og nyte stillheten i vakre omgivelser.

ØYNA KULTURLANDSKAPSHOTELL

– Overnatting og opplevelser med utsikt midt i kulturlandskapet.

Velkommen til nye Øyna Kulturlandskapshotell. Her kan du overnatte i store, moderne rom i flotte omgivelser integrert i landskapet, med utsikt over Inderøy. Fra rommene kan du se langt utover Trøndelag i det fjerne og til Sakshaug Kirke like nedenfor.

Hotellet får 18 spektakulære hotelrom – se hvordan det vil se ut her.

Strømnes – Oldefars Gjestehus

Oldefars Gjestehus er et spennende alternativ til hotell. Det ligger ved tidevannsstrømmen og er et nostalgisk gjestehus med moderne komfort, omkranset av en stor og deilig hage. Det er 4 dobbeltrom i våningshuset og plass til 2 i vesle Snekkarstu. Alle rom har utsikt mot fjorden.

Det er kun 5 minutter gange til Straumen med butikker og gallerier. Like kort er veien til en flott badestrand eller fiskeplass. I fjøset finner du et Escape Room.

SAGA – senter for fotografi

På en rolig strandeiendom, i nærhet til Straumen sentrum, finner du SAGA, et kreativt senter på Inderøy. Her har de 5 romslige dobbeltrom tilgjengelig for overnatting, hvor et av dem er familierom.

Nyt en deilig frokost som husmora på SAGA har stelt i stand, sitt ute og nyt utsikten over Borgenfjorden, mens du gleder deg over ærfuglene og andre fuglearter, som i likhet med gjestene trives ved vannet.

Jægtvolden Fjordhotell

Jægtvolden Fjordhotell ligger vakkert til i naturskjønne omgivelser i Inderøy kommune. Hotellet ligger flott til ned mot Trondheimsfjorden.

Jægtvolden har 58 doble rom og 3 suiter som strekker seg ned mot fjorden. Det er kort vei til Straumen, som er sentrum i Inderøy. Utenfor hotellet er det en stor og flott hage hvor stille stunder kan nytes.

Letnes Gård, med Spettespiret og Meisereiret

Letnes Gård sin hytte, Spettespiret, er plassert på påler, oppe blant trekronene. Dette gir en herlig kombinasjon av lite innsyn, men fantastisk utsyn. Og du skal ikke se bort i fra at også ekornet tar seg en tur.

Kjøkkenet er lite og effektivt – med kjøleskap, gasskomfyr og innlagt vann blir matlagingen praktisk. I Spettespiret er det soveplass til seks personer.

Letnes Gård sin kårleilighet heter Meisereiret. Gården har mye variert natur i umiddelbar nærhet. Her kan familier ha en god gammeldags bondegårdsferie, mens andre kan ha en litt annerledes ferie i et rolig tempo.

På Letnes er det mye å Finne på. De har båt til leie, turstier og varierte strandområder og mange forskjellige dyr. Sauene er glad for å hilse på. I tillegg har de mange trivelige kyr.

Letnes er et fint utgangspunkt for elgsafari, fuglekikking og sykkelturer på Inderøy.

Gapahuk med grillplass ved sjøen er også tilgjengelig for utleie. Letnes gård har egen småbåthavn det er mulig å benytte.

Du vil kanskje også like