Ørretfisket i Nea er viden kjent, men det er kanskje ikke like mange som vet at Selbu også har Norsk Radiomuseum? Begge opplevelsene er verdt å få med seg, og kan gjerne kombineres på samme tur.

Norsk Radiomuseum

Norsk Radiomuseum holder hus i en flott gammel gårdsbygning utenfor Selbu. Det er kanskje et fåtall som ser for seg at et radiomuseum kan være en heftig opplevelse, men det er det!

På samme måte som du ikke trenger å være bilfrelst for å bli fascinert av veteranbiler, er det å komme til Norsk Radiomuseum i Selbu en opplevlse som vokser seg innpå deg jo mer du går rundt blant de over 1000 klenodiene, og nyskapningene – for de finnes der de også.

Norsk Radioumuseum. Foto: Marius Rua / trondelag.com

Vertskapet er halve opplevelsen

Verten Jan Erik er halve opplevelsen. Hans fascinasjon for gamle radioer smitter fort over når han tar dere med rundt i utstillingen. Han har sørget for at samtlige radioer virker, noe som gjør omvisningen til en eneste lang vandring i grom musikk og gjenkjennelige klenodier. Nostalgifaktoren er høy, og kanskje finner du maken radio til den besteforeldrene dine hadde i stua?

Mer enn bare radioer i Norsk Radiomuseum

I Norsk Radiomuseum finner du ikke bare gamle radioer. Her er også imponerende utstillinger som viser utviklingen til både fotoapparatet og sykkelen.

Les mer om Norsk Radiomuseum i Selbu.

Fluefiske i Nea. Foto: Marius Rua / trondelag.com

Ørretfiske i Nea og Tya

Elva Nea er ei av Nord-Europas beste ørretelver og er kjent som ei ypperlig fiskeelv både for flue, sluk og mark. Nea er 80 km lang, og renner vestover fra svenskegrensen gjennom Tydal og Selbu i Sør-Trøndelag.

I naturskjønne Nea har mang en ørretfisker blitt betatt etter å ha fått ørret på både 5 og 6 kilo på kroken. Det vanligste er å få ørret på 1-2 kilo, men innimellom hender det at den virkelige storørreten biter, og i Nea skjer det oftere enn mange andre steder.

Tya er en 15 km lang elv som renner fra Stuggusjøen i Stugudal til Ås i Tydal, hvor den renner ut i Nea. Elva er regulert, noe som kan gjøre fiske litt utfordrende, men Tya er absolutt en av Norges aller beste ørretelver for tørrfluefiske.

Du vil kanskje også like