På Stiklestad får du i sommer alt fra storslåtte kulturopplevelser til halmstrå i håret og leik og spill på vikingvis!

Hver dag i hele sommer finnes det aktiviteter for små og store på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. På selve stedet der Olav Haraldsson falt i slaget på Stiklestad møtes hvert år tusenvis av mennesker for å overvære alt fra lokale til internasjonale kulturstørrelser i konserter og teaterforestillinger, med Spelet om Heilag Olav som hovedattraksjon.

Spelet

Spelet om Heilag Olav fremføres på kveldstid under Olsokdagene på Stiklestad. Slaget ved Stiklestad den 29. juli 1030 er kanskje det mest berømte slaget i Norgeshistorien. I dette slaget mistet kong Olav Haraldsson livet. Han ble ett år etter helgenerklært, og slaget representerer i dag innføringen av kristendommen i Norge.

Spelet om Heilag Olav, gjerne kalt Stiklestadspelet, er et historisk skuespill som blir spilt i Nordens største og eldste friluftsteater hver sommer. Spelet er en dramatisering av hendelsene på gården Sul i dagene rundt slaget på Stiklestad i året 1030. Spelet er en blanding av fri dikting og historiske hendelser omtalt i Snorre Sturlasons kongesagaer – Heimskringla.

Spelet om Heilag Olav 2018 fremføres de siste dagene i juli.

En reise i tid – se Arvesølvet

Velkommen til Stiklestads nye sommertilbud for hele familien: Arvesølvet.

Tre tun på folkemuseet blir levendegjort som 1898, 1942 og 1959 gjennom tablåteater. Her fortelles spennende hverdagshistorier med liv, latter og alvor, hver dag kl 13 og 15. Besøk også middelaldergården Stiklastadir med Gjesteloftet og utstillinger, og bli med på omvisning for store og små.

Olsokdagene på Stiklestad

Om du er så heldig å være på Stiklestad i slutten av juli, vil du kanskje lide valgets kval om hva du skal overvære av kulturelle begivenheter. Olsokdagene på Stiklestad har vokst seg til en stor kulturfestival med opp i mot femti tusen besøkende hvert år, og har program for både store og små.

Møteplassen Stiklestad danner en fin ramme for både engasjement og refleksjon. I dette mangfoldet av opplevelser står Spelet om Heilag Olav fram som den største og sterkeste enkeltproduksjonen i hele programmet. Et kompetent og engasjert frivillighetsapparat i samarbeid med de beste av våre skuespillere, sangere og musikere sørger for at det over femti år gamle spelet stadig lever og engasjerer.

Middelaldergården Stiklastadir

På middelaldergården Stiklastadir får barnefamilier ta steget tilbake i tida, og leve og leike med formidlere som hjelper til med å få tankene og fantasien til å fly. Kanskje ser dere bondehæren komme veltende fram over bakkekammen? Og kanskje har dere lyst til å være med og leike selve slaget? På middelaldertunet kan ungene kle seg ut som viking og skyte med pil og bue, sy skinnpunger, lage sitt eget smykke og slå ild med flintstål. Der møter de også trellen Rigstula som lever på middelaldergården Stiklastadir, og kanskje kommer høvdingen selv?

Fra slutten av juni til midten av august kan du få med deg «Stiklestadsommer» med forskjellige aktiviteter for barnefamilier hver dag.

Du vil også kanskje like