Oppdal byr på mange muligheter for å utfolde seg i det fri både for store og små. Her er tips om ting du bør få med deg på Oppdal i løpet av sommeren.

Moskussafari

Moskussafari på Dovrefjell er en spennende og eksklusiv opplevelse. Det er få steder i verden du kan se de mektige moskusene på nært hold, men på Dovrefjell går det guidete safariturer hver dag hele sommeren.

Lek deg med Opplev Oppdal

Planlegg en hel dag med aktiviteter i elva Driva eller høyt i en zipline. Guidene i  Opplev Oppdal har aktiviteter for hele familien og vennegjengen. Hver dag i sommer kan du bli med på raftingtur tilpasset din gruppe med mulighet for klippehopping og en dukkert i elva hvis du føler for det.
I Villmarksleiren blir du møtt med utfordringer i ei aktivitetsløype, i samme område finner du også Oppdal Zipline Park, med hele 8 wire over elva.

Les mer på oppdal.com.

Åmotsdalen gard

Besøk denne garden med bygninger fra 1600-tallet og en av de råeste ziplinene i Norge. 360 m lang og 100 meter høy, tur/retur, vi garanterer høy puls og høye hyl!
Om det høye element ikke frister er garden verdt et besøk uansett. Vertskapet selger kaffe og hjemmebakst fra stabburet, og garden er et ypperlig utgangspunkt for videre turer innover dalen, som faktisk er Oppdals eneste bilfrie dal.

Les mer på oppdal.com

Gondol med eller uten sykkel

Ta gondolen til Skjørstadtoppen 1125 moh i Oppdal Skisenter. Her kan du spise deilig pizza bakt i vedfyrt ovn i Midt-Norges mest høytliggende restaurant.
Fra toppen får du flott utsikt over sentrum og omkransende fjelltopper. Herfra kan du også ta videre turer i fjellet. Hvis du vil, kan du ta med sykkel i gondolen og sykle på stier ned til Oppdal sentrum igjen.

Les mer om gondoltur på Oppdal.

Oppdal i Trøndelag. Foto: Marius Rua /trondelag.com

Golf

Golfbanen på Oppdal er en 9-hulls skogsbane, med 18 utslagssteder. Banen er slopet som 18-hulls bane. I idylliske omgivelser kan du nyte spillet og utsikten.

Les mer om golfbanen på Oppdal.

Badeland

Med tre basseng, stupebrett, boblebad, badstu, 40 meter lang vannsklie og kafé med varme og kalde retter, er badeanlegget på Oppdal et «mini-badeland».

Les mer om badeanlegget i Oppdal Kulturhus.

Sentrumsnære turer

Spenn på deg turskoa fra sentrum og gå fra asfalt til godt merkede stier i skog og fjell. Oppdal har lett tilgjengelige toppturer merket fra Turistkontoret i sentrum. Velg mellom enkel trilletur rundt et vann, til en 4 timers topptur med panoramautsikt over sentrum og fjellheimen.

Les mer på oppdal.com

One man spel – om vikingene fra Oppdal

Gravfeltet på Vang er Norges største gravfelt fra vikingetiden. Det er mange hemmeligheter og skjebner forbundet med Vang. Hvem egner seg vel bedre til å formidle vikinghistorien enn en viking som faktisk har levd i vikingtiden? Bli med på en annerledes omvisning med guide. Hun kan nemlig prate med de døde!

Les mer på oppdal.com

Galleri Mali

Kunstner Mali Anette Hoel har stort salgsgalleri i Oppdal sentrum, Domus. Mali er opptatt av nuet og øyeblikkene, og det er hverdagen på godt og vondt, som inspirerer henne. Med karikaturer og sitater vil alle kjenne seg igjen i ett eller flere av bildene. 8.-11. juli inviterer hun og barna til kunstutstilling på garden Trenga, Driva.

Les mer på oppdal.com

MBT sykling med GotnBike

Ønsker du noen helt spesielle dager på sykkelsetet, kan du bli med guidene i GoatnBike, stisykkelfirma med eget sætertun ved foten av Rauhovden i Oppdal. Sertifisert MTB instruktør/guide (level 2), utleie av sti- og enduro sykler for barn og voksne. Stemningsfull camping for stisyklister og bikepackere på tunet. Og ja, de har geiter på tunet.

Les mer på oppdal.com

Du vil kanskje også like