Oppdal byr på mange muligheter for å utfolde seg i det fri både for store og små. Her er tips om ting du bør få med deg på Oppdal i løpet av sommeren.

Moskussafari

Moskussafari på Dovrefjell er en spennende og eksklusiv opplevelse. Det er få steder i verden du kan se de mektige moskusene på nært hold, men på Dovrefjell går det guidete safariturer stort sett hele sommeren.

Rafting

Rafting er en flott opplevelse i det våte element og naturskjønne omgivelser. Turene kan gjøres i ulike områder av elva Driva, og passer for alt fra barnefamilier og uerfarne, til våghalser som er ute etter det mer ekstreme.

Det er Opplev Oppdal som tar deg med på rafting. Du kan lese mer og booke her.

Juving

Opplev Oppdal tar deg også med på juving, eller juvvandring. Forsering av fosser, jettegryter, naturlige sklier i berget, og hopping fra ulike høyder er aktiviteter som trigger mange. Her får du opplevd naturen og utfordret deg selv på måter du ikke har gjort før.

Les mer og bestill juvvandring på Oppdal.

Elgsafari

Med kjente og erfarne guider går turen med buss inn i skogsområder med mye elg. Sannsynligheten for å se elgen i sitt naturlige element er svært stor. Guidene forteller om flora og fauna i Oppdal, og i løpet av turen serveres det kaffe og noe å bite i. Ta med kamera!

Zipline

Hengende 30 meter over elvejuvet sendes du over en 140 meter lang taubane over til den andre siden av juvet. På retur går taubanen diagonalt tilbake til utgangspunktet. Anbefales for de som ønsker en aktivitet som er spennende, men som alle kan gjøre.

Les mer og bestill zipline-opplevelse på Oppdal.

Gondol, med eller uten sykkel

Ta gondolen til Skjørstadtoppen som ligger 1125 meter over havet. Der får du en flott utsikt og oversikt over Oppdal sentrum og fjellheimen. Toppen er et fint utgangspunkt for turer i fjellet. Hvis du vil, kan du ta med sykkel i gondolen og sykle på stier ned til Oppdal sentrum igjen.

Les mer om gondoltur på Oppdal.

Oppdal i Trøndelag. Foto: Marius Rua /trondelag.com

Golf

Golfbanen på Oppdal er en 9-hulls skogsbane, med 18 utslagssteder. Banen er slopet som 18-hulls bane. I idylliske omgivelser kan du nyte spillet og utsikten.

Les mer om golfbanen på Oppdal.

Badeanlegget

Med tre basseng, stupebrett, boblebad, badstu, 40 meter lang vannsklie og kafé med varme og kalde retter, er badeanlegget på Oppdal et «mini-badeland».

Les mer om badeanlegget i Oppdal Kulturhus.

Tverrfjellhytta – Utsiktspunkt mot Snøhetta

Opplev verdens vakreste utsikt! Tverrfjellhytta ved de nedlagte gruvene på Hjerkinn ligger ca 1220 meter over havet og har en praktfull utsikt mot Snøhettamassivet og Grisungdalen. Hytta ble tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta.

Viewpoint Snøhetta. Foto: Ketil Jacobsen

Du vil kanskje også like