Opplev vakre Nidarosdomen

Midt i hjertet av Trondheim ligger Nidarosdomen, Norges nasjonalhelligdom og et populært pilegrimsmål.

7

Vestfronten på Nidaros Domkirke / NDR / Foto: Knut Aage Dahl

Home » Uncategorized » Opplev vakre Nidarosdomen

Nidarosdomen ble bygd for nesten 1000 år siden over graven til Olav den Hellige, vikingkongen som kristnet Norge og ble hele landets evige konge. Olav den Hellige er begravet på et hemmelig sted i Nidarosdomen, men ingen vet hvor.

I sommer inviterer vi til spennende opplevelser i Nidarosdomen for både små og store. Du kan bli med på fortellerstund i krypten, vandring i tårnet og oppdagelsesferd både høyt og lavt*. Eller du kan hente et kart i Besøkssenteret og utforske katedralen på egen hånd.

*Vi tar forbehold om at endringer i nasjonale og/eller lokale smittevernstiltak kan føre til endringer i publikumstilbudet.

Lot du deg rive med av NRK-serien om Olav den hellige; Kristofer Hivjus store helt? I sommer kan du oppsøke historien. Olavsarven lever videre i Nidarosdomen og på Stiklestad. Vi lover både barn og voksne en interessante dager – midt i historien.

Familie utforsker Nidarosdomen / NDR / Foto: Ole Martin Sandness

Høydepunkter

Skulpturene
Nidarosdomen er rikt dekorert med rundt 5000 skulpturer og ornamenter. Vestfronten er en av de mest dekorerte bygningsdelene med 76 store skulpturer. Den mest kjente er St. Mikael, som har fått ansiktet til Bob Dylan.

 

Glassmaleriene
Nidarosdomen har 470 m2 blyglassvinduer. Av dem er rosevinduet på Vestfronten regnet som det vakreste. Det symboliserer dommedag.

 

Orglene
Steinmeyerorgelet har 9600 orgelpiper og er Nord-Europas største konsertorgel. Wagnerorgelet er laget av Joachim Wagner (1690-1749), som var den fremste orgelbyggeren i Preussen mot slutten av barokken.

 

Olavsbrønnen
I middelalderen kom pilegrimer fra fjern og nær til Nidarosdomen for å drikke vannet i Olavsbrønnen, som man trodde hadde en legende kraft. Nå fungerer brønnen som en ønskebrønn.

 

Tårnvandring i Nidarosdomens sentraltårn
Om sommeren kan du bli med en av guidene i Nidarosdomen på en vandring opp i katedralens sentraltårn. Vandringen går gjennom trange, mørke ganger og opp hele 172 trappetrinn. Fra toppen kan du nyte en flott 360 graders utsikt over byen!